Karten en Bowlen 19 april 2008

De laatste activiteit van de eerste agenda 2008 bestond uit een inspannende en een ontspannend deel. Herma organiseerde een middagje karten gevolgd door bowlen bij American Roadhouse in Zaltbommel.
Het hele interieur was Amerikaans ingericht, compleet met cactussen, USA verkeersborden en afbeeldingen van B.A.(Bekende Amerikanen). Van onze groep van acht enthousiastelingen gingen er zeven karten in heat 25 om 15.00u. Een leuke baan, op sommige delen iets te donker, lag op de groep te wachten. Zij waren de enigen in die heat dus kon er goed gestreden en vergeleken worden.

Eerst met z’n allen een passende overall aantrekken, ondertussen digitale instructies aanhoren via een TV en dan naar de opstelplaats van de karts. Met je kassabon in de hand stapte eenieder in een kart en een medewerker startte de motor en noteerde het nummer van de kart op de bon en nam deze in ontvangst.
De heat ging van start en ieder tastte de kart af op wat die ging doen in de bochten en rechte stukken. Al gauw ging de snelheden omhoog en de snelste ronden werden met tienden van een seconde verbeterd.

 

De strijd ging op het scherpst tussen Rob, Niels en Hennie, aan het einde was dit ook de uitslag; Rob had een snelste tijd in ronde 16 van 31,23sec., Niels 31,79sec en Hennie 33,36, beiden in ronde 11.
Vermoeid van de niet-dagelijkse krachtinspanningen stapten onze deelnemers uit hun karts, wetende dat de meesten nóg een heat geboekt hadden over een kwartier. Sommigen hielden maar even d’r overall aan. Heat 27 ging weer van start, nu met zes deelnemers en zij hadden de baan weer alleen. De snelste rondetijden werden nu nóg scherper dan onze vorige heat; nu finishte gastdeelnemer Michael als eerste met 30.25sec., Rob volgde hem met 30.77sec. en Niels met 30.84sec.
Nog bezweet liepen we naar het bowlinggedeelte waar twee banen op ons te laten wachten. Na een uur ontspannen wat ballen gegooid te hebben, was na 10 ronden bij baan 1 Rob de beste met 123 punten en Marcel tweede met 97. Bij de andere baan was Michael de beste met 105 en tweede was Conny.
We kunnen terugkijken op een leuke activiteit en hopelijk wordt dit over een paar jaar nog eens herhaald.

Rob


Naar verhalen overzicht