Militair Luchtvaartmuseum 19 oktober 2008

Op zondagmiddag 19 oktober gingen wij met een leuke groep naar het Militaire Luchtvaart Museum in Soesterberg. Het was de tweede dag van de herfstvakantie en daarom waren er veel bezoekers. Deze F4F activiteit werd georganiseerd door Arjan en Esmé. De meeste deelnemers aan deze activiteit parkeerden hun auto buiten het toegangshek van het museum. Achteraf een zeer goede beslissing, later daarover meer.

Eenmaal bij het museum aangekomen, zag ik een rijtje straaljagers staan. Hieronder tref je onder andere een foto aan van deze straaljagers. Best imposant!

Na deze straaljagers bekeken te hebben, ontmoette ik al gauw de groep. Nadat iedereen er was, gingen we de twee hallen bekijken waar de vliegtuigen en helikopters worden tentoongesteld. We konden de cockpit van een aantal militaire vliegtuigen van dichtbij bekijken. Dat was best interessant om al die knopjes te zien. Het lijkt mij ingewikkeld om zo'n vliegtuig te kunnen besturen! Die dag was er ook een modelbouw manifestatie, waarbij er mensen hun zelf gebouwde objecten, zoals auto's, vliegtuigen, schepen, huizen e.d., tentoonstelden. Een aantal foto's van de objecten die in de twee hallen staan/stonden, tref je hieronder aan.

Nadat we de hallen hadden bezocht, gingen we buiten kijken naar iemand die op afstand een modelbouwhelikopter bestuurde.
Ook hebben nog een aantal van ons de hieronder gefotografeerde objecten bekeken:

Nadat we alles hadden bekeken, gingen we wat drinken in het museumcafé. Een drietal leden van onze groep die niet mee gingen eten, namen na het drinken in het café afscheid.

Zo rond 16:30 uur wilden wij het complex van het museum verlaten. We stonden bij de receptie van het museum en hoorden daar dat wij het complex niet mochten verlaten, omdat er een kinderverkrachter aanwezig was onder de circa 2.500 bezoekers. Toen hebben wij nog een kwartier gewacht, voordat wij naar het toegangshek wandelden. Gelukkig konden wij na het tonen van ons legitimatiebewijs en notatie van ons legitimatienummer het complex al snel verlaten. Degenen die mee gingen eten (zes personen), stonden met hun auto geparkeerd buiten het toegangshek. Helaas moest Hennie, die niet mee ging eten, maar liefst 1 uur en drie kwartier wachten voordat hij met zijn auto het complex mocht verlaten. Hoelang Ingrid V. en haar vriend hebben moeten wachten, voordat ze het complex mochten verlaten, is mij op het moment van schrijven van dit verslag niet bekend.

Arjan, Esmé, Randy, Ron, Jorkos en ik gingen eten in Den Dolder bij een Indisch restaurant. Den Dolder is een klein plaatsje in de buurt van Soesterberg, ergens in het midden van ons land. Ik vond het eten daar lekker! Ron en ik namen een Indische rijsttafel en de anderen een voorgerecht, bami en dergelijke. Een aantal van ons hadden nog niet eerder Indisch gegeten, dus dat was best spannend!
Om circa 18:30 uur waren we klaar met eten en ging iedereen naar huis. Het was wat mij betreft een geslaagde, maar ook bizarre dag door het voorval dat wij allen hebben meegemaakt.

Geoffrey


Naar verhalen overzicht