Safaripark Beekse Bergen 13 september 2008

"Ga met Maaike mee op safari waar zij als voormalig gids al je brandende vragen kan beantwoorden en maak een adembenemende en leerzame wereldreis door vier continenten."
Het is altijd leuk als je van andermans ervaring kan leren en "wilde dieren" kijken vind ik geen straf, ik ga mee!

Op zaterdag 13 september had ik met Annemiek afgesproken op de carpoolplaats in Houten. Een handige plek van waaruit we samen verder reden. Het was nog even spannend of we op tijd aan zouden komen in Hilvarenbeek, aangezien er een wegomleiding wasÖ Snel even Rob gebeld, maar er hadden meer mensen last van, we waren niet de laatsten die arriveerden.
Echt mooi weer was het niet, de dag begon druilerig, dus toen iedereen er was eerst maar lekker warm binnen gaan zitten en koffie/thee drinken. Konden we gelijk met de gastdeelneemsters Viola en Mirjam kennis maken.

Toen was het tijd om in actie te komen, jammer van het weer, maar we kwamen voor de beesten en die zouden toch niet bang zijn voor een druppel meer of minder! Nou dan, in de benen. Of liever gezegd, de safaribus in!
In de safaribus kregen we uitleg over de verschillende dieren die we onderweg tegen kwamen en oorspronkelijk uit Afrika, AustraliŽ, Amerika en AziŽ komen. We hebben o.a. gezien: zebra's, gnoe's, jachtluipaarden, neushoorns, struisvogels, Pater Davidsherten, kraanvogels, leeuwen, giraffes, zwarte paardantilopen, tijgers, gorilla's, chimpansees, hyena's, neushoorns, stokstaarten, en olifanten, waaronder Calimero, de grootste Afrikaanse olifant in Europa.
Ook gingen er diverse dierproducten rond, zoals een struisvogelei en een gewei van een Pater Davidshert, zie foto's. Zwaar hoor, zo'n gewei!. Een gewei valt elk jaar af en groeit vervolgens groter dan dat het was.
EfficiŽnt? nee, wel noodzakelijk voor de dames tijdens de brons. Hoe groter het gewei, hoe sterker het mannetje, en dus beter voor het nageslacht.

Ook heb ik geleerd dat er twee soorten zebra's zijn. De Grant zebra en de Grevy zebra. Bij de Grant zebra lopen de strepen door onder de buik en bij de Grevy zebra niet.

Het was een bijzonder ervaring om de dieren zo dichtbij te zien, zeker als ze voor de bus langslopen. Het liefst was ik uitgestapt, voor (nog) mooiere foto's en om ze te aaien, dat zou helemaal top zijn! Maar helaas, het enige wat ik kon doen was vragen of de bus wat langzamer wilde rijden om toch dat Pater Davidshert nog beter op de foto te kunnen krijgenÖ

In de fotocollage hieronder zie je welke dieren we onder andere gezien hebben, hoeveel ken jij er bij naam? Stuur je antwoord naar Maaike, zij kent ze allemaal!
Aangekomen bij het noordelijke punt van het park, was het tijd voor de lunch en opwarmen.
Ter plekke kon Rob de groepsfoto afdrukken, dat was erg leuk. Wie lijkt er het meest op de leeuw en wie op de aap?

 

Vervolgens liepen we via de Wandelroute door Amerika, AziŽ en Afrika naar het begin van het park. Onderweg zagen we verschillende dieren gevoerd worden en de apen speelden een vermakelijk spel met de voeders: "waar jij ook heen gooit, ik eet het op en niet die andere aap!"
De giraffes, zebra's en tijgers (en zeker ook de mooie foto's die Susan daarvan gemaakt heeft!) vond ik super om te zien!
Na afloop gingen we heerlijk eten in de Wok Garden. Japans, ter plekke gewokt of veilig chinees, 1, 2, 3 of meer gangen, je kon nemen wat je wilde en ter plekke laten bereiden. Super!
Eťn minpuntje, de bevroren tompoesjes en stukjes kabouterploptaart haha. Deze hadden ontdooid aangeboden moeten worden.
Na een geweldige dag die goed georganiseerd was keerden Annemiek en ik moe en voldaan naar huis.

Annemieke


Naar verhalen overzicht