Bezoek Aquarium Sealife en strandwandeling 29 november 2008

Eind november naar een badplaats in Nederland? Geoffrey is het toch gelukt om een groot aantal Friends4Funners zover te krijgen! Hiernaast waren ook nog vier gastdeelnemers aanwezig.
Maar hij had ook wel een heel leuk programma opgesteld:

Allereerst een bezoekje aan Sealife, waar de deelnemers elkaar troffen.
Sea Life Scheveningen is een groot zee-aquarium en een soort natuurmuseum in Scheveningen (Den Haag) en onderdeel van de keten Sea Life Europe met vele vestigingen. Het gebouw is gelegen aan de boulevard aan het strand waar vroeger het golfslagbad was. Er zijn vaak speciale tentoonstellingen over bepaalde onderwerpen zoals tropische vissen, kreeften en krabben en kwallen. Momenteel is er de tentoonstelling "Helden - hoezo helden?". Te zien zijn vele soorten vissen zoals haaien, roggen en zeeschildpadden. Op bepaalde tijden worden de vissen gevoerd. Het hoogtepunt is de grote glazen buis door een immens aquarium, waarin men zich echt tussen de vissen waant. Wij kregen allereerst een rondleiding waarin tenslotte de gids de vissen voerde. Hierna hadden we nog enige tijd om zelf Sea Life nader te bekijken.
Vervolgens gingen we DE attractie van Scheveningen bekijken, natuurlijk: de zee.

 

We hebben een heerlijke strandwandeling gemaakt. Het weer was goed, namelijk een goede temperatuur en niet teveel wind. Voor mij persoonlijks heeft dit altijd iets speciaals en geeft het een ontspannen gevoel: heerlijk wandelen op het strand met op de achtergrond de bruisende golven. Ook hebben we de pier nog meegenomen. Het was inmiddels al wat schemerig, zeg niet donker geworden, zodat we een prachtig uitzicht hadden op de boulevard met zijn mooie gebouwen, oa. het Kurhaus, en de overige verlichtte hotels, restaurants en winkeltjes.
Hierna zijn we gaan eten in een druk restaurant aan de boulevard. Op deze manier was het ook weer even gezellig om met aantal mensen die ik al lang niet meer had gesproken bij te praten. Ook was het leuk om de gastdeelnemers die hier nog bij waren wat beter te leren kennen. Natuurlijk ook voor hun zodat zij een beetje een indruk kregen van de personen die deelnemer zijn bij F4F. Op deze manier hebben wij hun ook nog beter kunnen toelichten over wat de doelen zijn van F4F, het soort activiteiten die worden georganiseerd en de aanpak van de organisatie. Uit hun reacties bleek dat zij het een hele gezellige dag vonden met leuke deelnemers.

Na het eten zijn we weer richting huis gegaan. Dit was weer een gezellige activiteit,
Geoffrey bedankt voor het organiseren van deze geslaagde dag!

Monique


Naar verhalen overzicht