Solextour Breda 24 mei 2008

We verzamelden ons bij het activiteitencentrum "Indoorfun". Zij organiseren meerdere activiteiten, zoals; karten, lasergamen, sumoworstelen, etc. En ze verhuren dus ook Solexen! Hiervoor waren wij deze dag dus gekomen. Terwijl we in het Grand Café wachtten tot iedereen gearriveerd was, konden we nog een beetje naar het karten kijken. Toen we er allemaal waren, zijn we naar de Solexen gelopen.

Hier kregen we een korte, maar duidelijke uitleg over hoe de Solex werkt en hoe we hem gestart zouden krijgen. Daarna mochten we de Solexen zelf starten en wat proefrondjes rijden, op het terrein zelf. Dit was al erg grappig. Bij sommigen lukte het meteen, en anderen (kan helaas niet ontkennen dat dit vooral vrouwen waren!) werden door onze behulpzame mannen, op weg geholpen.

Nadat we allemaal wat rondjes hadden gereden en onze Solex een beetje hadden leren kennen, gingen we op pad.
Dit was erg leuk, vooral omdat je in een groep rijdt. We zijn door erg mooie stukjes omgeving van Breda gereden, maar we kwamen ook midden door de stad.
Na ongeveer een half uurtje rijden, bleek dat er 2 Solexen het niet goed deden. Er werd gebeld en na niet al te lange tijd werden ze netjes verruild door 2 andere Solexen, die het wel goed deden. Het was prachtig weer, hierdoor was het wachten hierop ook geen enkel probleem. De route werd weer vervolgd en we hadden veel bekijks. Veel mensen keken ons glimlachend aan, toen ze ons in een stoet voorbij zagen ‘tuffen’. Het tempo was zodanig dat je onderweg zelfs nog een beetje met elkaar kon praten.

Halverwege de route hebben we even ‘uitgerust’ en lekker wat gedronken op een terrasje op de Ginnekenmarkt. Ook hier waren weer veel ogen op ons gericht. Er was zelfs een man die een foto kwam maken van ons bij de Solexen.

Daarna hadden we nog een groot deel van de route voor de boeg, maar dit vond niemand een probleem. Gemiddeld reden de Solexen 30 km per uur.
Sommige Solexen konden een stukje harder en sommige mensen (!) vonden dit ook wel erg leuk en trokken graag af en toe even het gas open. Later bleek dat dat niet zo handig was, omdat niet iedereen het goed bij kon houden. Nadat aangegeven was, dat dit niet prettig was, is hier rekening mee gehouden, waardoor de groep meer bij elkaar bleef.

 

Al met al hebben we ongeveer 3 uur op de Solexjes door Breda rondgereden en waren rond 17.00u terug. Daar aangekomen zijn we met zijn allen tot de conclusie gekomen dat het een erg geslaagde activiteit was en zeker voor herhaling vatbaar! We hebben daar afscheid van elkaar genomen en zijn met een groepje van zes mensen nog wat gaan eten bij een gezellig restaurantje in Breda.
Het eten was ook heerlijk en voldaan zijn we ’s avonds, niet met de Solex, maar met de auto weer naar huis getuft. Het was een actieve en gezellige dag!

Renée


Naar verhalen overzicht