Taartenbakwedstrijd 9 februari 2008

Zaterdag 9 februari 2008 gingen wij met de baktalenten van Friends 4 Fun een viertal taarten maken. Marcel, Rob, Mark (gastdeelnemer) en Geoffrey (de overige drie waren helaas ziek) maakten onder de bezielende coaching van Janine, Annemieke en Hennie het gebak dat in de pauze van de jaarvergadering gekeurd en uitgetest zou worden.
Om de smaakpapillen van de jury vast op te warmen besloten we voorafgaand aan de wedstrijd zelfgemaakte roomsoesjes te serveren.
De wedstrijdtaarten waren:

Om 12:00 uur hadden we afgesproken bij het wijkcentrum De Boog. Daar stonden de organisatoren Janine en Annemieke al klaar met de ingrediënten en de recepten voor de taarten. Ook waren er schorten aanwezig voor de klieders onder ons. De meeste deelnemers aan deze activiteit hadden hun eigen lunch meegenomen.
Gelukkig waren er ook twee voormalig koks (Mark en Hennie) aanwezig bij het bereiden van de taarten, want er waren een paar deelnemers aan deze activiteit die nog nooit een cake/taart hadden gebakken. Na het drinken van koffie en thee gingen we aan de slag. De roomsoesjes (eerst het beslag koken (!) en dan bakken), monchoutaart en de marmercake waren vrij snel klaargemaakt. De appeltaart kostte wat langer de tijd om klaar te maken (al die appels schillen en het deeg moest nog rusten…). Toch waren we mooi op tijd klaar met het maken van de taarten voordat de jaarvergadering begon. De appeltaart stond nog wel in de oven tijdens de jaarvergadering en de heerlijke geur bracht de jury alvast in een goede stemming.

Voorafgaand aan de jaarvergadering hadden Marcel en Geoffrey per taart/cake briefjes geschreven, één met uiterlijk en één met smaak erop, waar ieder zijn beoordeling (0-10) op kon noteren. In de pauze van de jaarvergadering hebben we met zijn allen de twee taarten en de cake beoordeeld op uiterlijk en smaak.

Eerst was er de beoordeling op uiterlijk/aantrekkelijkheid. Helaas was de appeltaart voor de helft verbrand uit de oven gekomen. Op uiterlijk scoorde deze taart dan ook niet hoog. Vervolgens ging ieder de taarten/cake proeven en op smaak beoordelen. Na afloop van de jaarvergadering maakte Annemieke bekend wat het gemiddelde cijfer was dat men aan de taarten/cake had toegekend.

De uitslag:

De taartenbakwedstrijd was hiermee ten einde. Hierbij wil ik graag de organisatoren en Hennie bedanken voor het kopen van alle ingrediënten, het verzorgen van de recepten en schorten voor deze dag en voor de uitleg bij het maken van de taarten/cake.

Geoffrey


Naar verhalen overzicht