Winterstrandwandeling met duik Tikibad 27 januari 2008

Wat een stralende zondag voor een strandwandeling! Er stond een flinke wind, maar de lucht was maar half bewolkt. We hadden op de parkeerplaats vlak voor het strand van Wassenaar verzameld en hadden, voordat we naar het Tikibad in Duinrell zouden gaan, een paar uur de tijd. Ondanks de stevige wind en het soms natte, mulle zand hebben we, heen en terug bij elkaar, zeker vijf kilometer gelopen! Sommigen opperden om helemaal tot aan het grote Scheveningse strand te gaan, dat met zijn imposante flatgebouwen vanuit het Wassenaarse strand al goed zichtbaar was. Het leek dus dichter bij dan gedacht! Na anderhalf uur wandelen beseften we dat, als we op tijd voor het Tikibad terug wilden zijn, we deze gok beter niet konden wagen.
Bovendien hadden we rond 4 uur met Hennie bij het café-restaurant van het Wassenaarse strand afgesproken. Hij was net terug van de wintersport en vooral vrachtwagenchauffeurs als hij houden vast niet van lang wachten.

Het bijzondere van zo’n lange wandeling is dat iedere F4F’er in alle rust de tijd heeft om bij te praten. Tijdens doe-actiteiten zoals Midgetgolf of taart bakken ben je meer met het maken of zien van dingen bezig dan een goed gesprek met elkaar voeren. Juist een wandeling nodigt uit om een uitgebreid gesprek met de anderen te voeren over elkaars gebeurtenissen in het dagelijks leven.
Eenmaal terug bij het café-restaurant hebben we onder het genot van een drankje en/of hapje nog verder gepraat en Hennie verwelkomd vanuit de Alpen. Sommigen hadden het binnen zitten wel even nodig om even op te warmen van de behoorlijk frisse strandwandeling.
De meesten gingen daarna weer naar huis, maar ik, John, Hennie, Randy, Rob en Maaike hebben aan het eind van de middag nog heerlijk een paar uur gezwommen in het Tikibad. Dit bad is niet zo groot als Center Parcs of Tropicana, maar we hebben toch veel lol gehad op de supersnelle glijbanen en naar elkaar gespetterd in een plastic boei op de wildwaterbaan. Als jongerenorganisatie voelden we ons zelfs even als “Kids4fun”!
Ondanks alle lol en speelsheid gingen Hennie en John in de glijbaan even over de kop en te steil door de bocht, met als gevolg dat Hennie duizelig naar huis ging. Met John ging het gelukkig al gauw weer goed. Maar Hennie moest extra rustig rijden, anders kon hij zich niet concentreren op het verkeer. Gelukkig hoorde ik de volgende dag van Rob dat Hennie zich weer een beetje de oude voelde. Eind goed al goed!

Ik heb, letterlijk en figuurlijk, een heel warme herinnering aan het Tikibad, want ook als volwassen F4F’ers is het gewoon heerlijk om af en toe lekker te spetteren en te spelen in het zwembad. Tijdens de strandwandeling heb ik een paar F4F’ ers al tijdens twee uurtjes wandelen ook een stuk beter leren kennen. Voor mij was dit dus een zeer geslaagde dag vol lol, mooi weer, sportiviteit, babbeltjes en goede gesprekken!

Jos


Naar verhalen overzicht