Artis: een kijkje achter de schermen 1 november 2009

Op zondag 1 november stond Artis achter de Schermen op de activiteitenagenda. Aangezien ik bij Safaripark Beekse Bergen heb gewerkt leek het me leuk om bij een andere dierentuin achter de schermen te kijken. Dus had ik me al snel opgegeven.

Bij deze activiteit ging er een nieuwe gastdeelneemster mee die toevallig bij ons in de buurt woont. Dus hadden we gevraagd of ze mee reed met ons en hier heeft ze graag gebruik van gemaakt. Met z’n drieŽn in de auto naar een buurt nabij Artis waar we, volgens een tip van Marcel, gratis konden parkeren.

Een klein stukje lopen en we waren bij de ingang van Artis. We lieten onze uitgeprinte entreebewijzen zien die we gratis bij Kruidvat hadden bemachtigd, na aankoop van drie actieproducten.

We waren vroeg, dus gingen we een kopje koffie drinken in het restaurant waar we ook hadden afgesproken om elkaar te ontmoeten. Al snel kwam de organisatrice Janine waarna de rest binnendruppelde, want het was ondertussen flink gaan regenen. We waren met een leuk clubje van 14 personen. We hebben eerst geluncht en even lekker bijgekletst.

De activiteit was een gezamenlijke rondleiding door een vrijwillige gids van Artis die ons van alles vertelde over de historie van Artis en de dieren die we zagen. Vanwege de regen zijn we snel naar het binnenverblijf van de olifanten gegaan. Daar kregen we een enorme kies van een olifant in ons handen en hoorden we dat de kiezen veel slijten en ook een aantal keer wisselen. Ook kregen we een nagel van een olifant die ze hier bekappen omdat ze hier niet veel lopen, wat ze in het wild wel doen.

Daarna naar het voederhok gegaan waar het voer voor alle dieren werd opgeslagen en voorbereid. Allerlei soorten brokken, granen, groente, fruit, brood, stukken vlees, en ook bevroren dieren die als voer diende, zoals kippen, cavia’s en konijnen lagen daar.

Vervolgens naar de vlinderkas gegaan, waar we prachtige grote en kleine vlinders hebben gezien. Ook de poppenkast waar de vlinders geboren worden hebben we bekeken.

Bij het zeeleeuwenaquarium hebben we afscheid genomen van onze gids die het erg leuk verteld had allemaal. Dit was ook het einde van de activiteit, waarna een ieder naar huis kon of nog wat kon rondlopen door de dierentuin.

Na sluitingstijd hadden we best honger, net zoals een paar andere F4Fers. Dus zijn we in de auto's gestapt en hebben onderweg in hotel Van de Valk in Breukelen gegeten voor een mooi prijsje. Een lekkere afsluiting van een gezellige maar natte dag.

Maaike


Naar verhalen overzicht