Autopuzzeltocht 5 april 2009

Na 2 keer gastdeelneemster te zijn geweest, ging ik op 5 april voor het ‘eggie’. Voor een aantal F4F’ers al een bekende activiteit; de autopuzzeltocht. Ditmaal in Nunspeet. We werden rond kwart voor 11 in hotel Dennenhoeve verwacht, alwaar in ‘de huiskamer’ enige spanning was te voelen. De huiskamer was het zaaltje waar we verzamelden. Verhalen uit voorgaande etappes werden uitgewisseld totdat de organisatie (Rob, Hennie en Maaike) het woord nam. Het bleek dat er 5 deelnemers minder waren dan in eerste instantie bekend was, dus we waren met 11 man (en vrouw) en 3 organisatoren. We kregen uitleg over de route. Er was een gedeelte met bolletje-pijltje aangegeven, incl. de afstanden en een deel echt kaartlezen. Daarnaast uitleg over de vragen, waarvan een aantal de gehele route gezocht en geteld moesten worden. Letters die samen een woord zouden vormen, maar hoorde de voorbeeld letter er nu wel of niet bij…??? En veeroosters tellen, waarvan, bleek achteraf, er nog 1 in de laatste 2 weken was geplaatst. Door de goede voorbereiding was de organisatie hierop voorbereid. Tijdens de uitleg deed ik mijn best om alles op te slaan. Wat een informatie! Denk je alles gehad te hebben… De fotopagina… 8 foto’s, die ergens op de route te vinden waren (of niet, werd er aan toegevoegd). Daarbij ook nog eens door elkaar op het blad. Nou, geef mij maar een volle auto om hier, met veel personen, uit te komen, dacht ik.

Er werden 3 teams van 3 personen gemaakt en 1 team van 2. Mijn naam werd niet genoemd bij de eerste 3 teams, dus… Jawel; samen met Patrick vormde ik een team. Hij had al eens gewonnen, dus wie weet? We moesten als laatste vertrekken, dus namen maar even de tijd om alles een beetje voor te bereiden. In de kaart de nummers zetten waar de vraag beantwoord moest worden, als dat duidelijk aangegeven stond. Foto’s vast bestuderen. Afstanden uitrekenen en “tactiek bespreken”. Op naar de auto; klaar voor de start.
Parkeerterrein af, naar links, na een halve kilometer links aanhouden op de rotonde, na weer 900 meter linksaf op de rotonde, na 800 meter rechtsaf de Vreeweg… Gelukkig, dat loopt lekker. Nu al die extra opdrachten. Letters zoeken, wildroosters in de –na 2 kilometer linksaf – gaten houden, foto’s kijken (die boerderij misschien?). Hee, waarom stopt Patrick? O, de drive die we moesten vinden was niet van de grote M, maar van een kleine m, namelijk de melkdrive! Zo, dat was het eerste antwoord! En weer verder; links, rechts, rotonde rechtdoor etc. Intussen gevels en speeltoestellen bekijken, terwijl we zochten naar foto’s, letters en wildroosters. Niet iedereen had de vaart erin en de teams 3 en 4 hebben dan ook 5 en 10 minuten gewacht onderweg, omdat we bijna in file reden.

Na een stop voor een heerlijke, goed verzorgde lunch, vertrok iedereen weer, maar nu met meer tijdsverschillen, waardoor we elkaar waarschijnlijk niet meer zouden ophouden. Vol goede moed weer verder. Brasserie De Wildhoeve, Vakantiepark De Bosrand, De Boerenschuur, noem maar op; we hebben het allemaal gezien.
Af en toe hebben we ook genoten van het mooie landschap, want dat zou je bijna vergeten. Mooie boswegen, prachtige boerderijen en de rust van het heidelandschap.
Voor de KN.S -vraag (wat hoort er op de punt en wat betekent het) reed Patrick tot het hek. Dat ging spontaan en automatisch open, waardoor we gewoon het terrein op konden rijden en konden vragen wat de afkorting betekende; Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie. Een brutaal mens… heeft het goede antwoord!
Na nog een stop, werd het toch wel eens tijd voor de letters, want dit schoot niet op… We hadden er nog maar 1 (of toch 2, want we hadden die voorbeeldletter nog…?). Vlak voor het eind van het parcours (je zag de eindstreep in de verte liggen) draaiden we nog een gebiedje in. Daar waren alle andere letters verstopt. Moet je alleen nog het goede woord puzzelen… En als je dat te snel wilt doen, dan doe je het fout! Sorry, Patrick!
Na ongeveer 115 kilometer werd de auto weer geparkeerd en leverden we onze formulieren in. De organisatie druk aan het werk en wij lekker wat drinken. Goed geregeld.

Natuurlijk was het tijd voor de 18 goede antwoorden, gevolgd door de uitslag. Tja, bij het opnoemen van alle goede antwoorden was er toch een probleem; de organisatie dacht dat er bij Vakantiepark De Bosrand een Europese, Nederlandse, Engelse, Franse en Duitse vlag hing. Helaas vonden alle deelnemers dat het niet de Duitse, maar de Belgische vlag was, dus moest dat wel goedgekeurd worden (en klopte ook). En dan, rapapa rapapa, de uitslag;
4e plaats; Team 1: 6 goede antwoorden
3e plaats; Team 2: 11 goede antwoorden
2e plaats; Team 4: 12 goede antwoorden
1e plaats; Team 3: 13 goede antwoorden!
Patrick en ik kunnen tevreden zijn; met z’n tweeŽn en dan toch maar 1 punt minder dan de winnaar. Uiteraard grote complimenten aan team 3. Goed gedaan.
Wie wilde stak vervolgens het spoor over om nog een lekkere pannenkoek te gaan eten in ‘De Stroopstok’. De bediening was niet zo vriendelijk, maar de pannenkoek ging er in als… jawel; (pannen)koek. :)
Al met al een zeer geslaagde dag! Mooi weer, goed gezelschap, schitterende tocht en prima organisatie!

Debby


Naar verhalen overzicht