CORPUS museum 25 januari 2009

Er bleek veel belangstelling te zijn voor het splinternieuwe museum Corpus in Oegstgeest, een reis door de mens. De groep Friends4Funners bestond die dag uit 25 mensen inclusief vele partners en er waren twee gastdeelnemers, Debby en Joost. Randy had ruim vantevoren de reserveringen gemaakt en moest diverse keren tot de datum kwam, met Corpus regelen dat er geen 11 personen meegingen, maar de uiteindelijke 25 personen. Er was een strak schema bij Corpus om zodoende elke groep bezoekers naar binnen te laten gaan. Maximaal 16 per groep en Randy had de deelnemers verdeeld in 12 om 13. De groep werd dus in tweeŽn gesplitst en toen hebben we per groep een reis gemaakt. Met roltrappen, hydraulische platforms die konden stijgen en natuurlijk met de benenwagen gingen we van de start in de knie, via de voortplantingsorganen, darmen, hart en nieren steeds hoger in het pand. Twee keer kregen we een 3D bril om op zo’n manier meegenomen te worden als een spermacel of een rood bloedlichaampje, zittend in stoelen die bewogen, wind langs je gezicht blazend en dergelijke, erg leuk! Er is dus van alles aan bod gekomen, van het spijsverteringsstelsel tot het oor, de neus, ogen enz. toe. Uiteindelijk belanden we in de hersenen en zittend in luxe directiestoelen die een stukje achterover kantelden, konden we via beeldschermen en projectie in een vogelvlucht kennis nemen van wat zich hier afspeelde.

Na de reis hebben we even wat gedronken in "het hoofd" en genoten van het uitzicht. Daarna kon je nog interactief dingen ondergaan/ondernemen/bezichtigen. De rode levenslijn wees de weg.

Met een groepje van negen mensen hebben we na afloop nog gegeten in Leiden bij Chinees/Indonesisch restaurant Asian Palace. We hebben een rondje om gereden voordat we er waren maar dankzij gastdeelneemster Debby kwam toch nog alles goed. We hadden ondertussen wel trek gekregen. Het was er gezellig en het eten was lekker.
Randy bedankt voor het organiseren!

Loes


Naar verhalen overzicht