De jaarlijkse feestavond 2 mei 2009

Zoals elk jaar had de jaarlijkse feestavond weer een nieuw thema. De feestcommissie had deze keer er weer de koppen bijelkaar gestoken en was gekomen met: “IJs-en sneeuwpret”.
Hiermee refereerden zij naar de afgelopen vorstperiode waar weer eens lekker geschaatst kon worden. Op onze feestavond sloten we deze tijd op een passende wijze af.

De leden van de commissie wilden de grote zaal van De Boog, ondanks de grote afmetingen, toch gezellig aankleden in thema, en na overleg kwamen de ideen los. Uitnodiging werd gemaakt, aankledingsmaterialen gezocht en gekocht en vele winterse materialen werden thuis gezocht. Denk aan kledingstukken, slee en schaatsen, en ook de sneeuwkettingen voor de auto werden meegenomen. De bezoekers waren ook verzocht om eigen winterse artikelen mee te nemen en zich natuurlijk helemaal op het thema te kleden.

Zaterdagavond 2 mei was het zover, de feestcommissie kon met hulp van enkele deelnemers vroeg op de avond beginnen aan de opbouw. De benodigde ruimte moest vrijgemaakt worden, versieringen en attributen werden op diverse plaatsen opgehangen en de bar en muziek/lichtinstallatie werden gereed gemaakt. Uiteindelijk nog een heel karwei want het moest natuurlijk goed en gezellig zijn zodra de eerste deelnemers kwamen. Vanaf acht uur druppelden de twintig personen binnen. Verrassend veel leuke creaties en attributen kwamen binnen. Wat te denken van een Sinterklaas in winter-outfit met een ijskoningin aan zijn zijde!

Bij de koek en zopie tent kon de inwendige mens versterkt worden met warme chocolademelk, versgebakken poffertjes en broodjes warme worst met saus. De biertafels met banken waren snel bezet en de sfeer zat er helemaal in. Er werd gedanst en zelfs de polonaise kwam voorbij. Speciale gast deze avond was Dorris. Onze medeoprichtster nam na twaalf jaar afscheid van de club en zij werd in het zonnetje gezet. Het bestuur had een lang gedicht gemaakt over de afgelopen tijd en een unieke fotocollage in lijst werd haar aangeboden. Na het voorlezen werd de fotocollage onthuld, zestien bijzondere foto's gaven de twaalf jaren van Dorris aardig weer.

Zij was erg verheugd over deze verrassing en sprak een kort dankwoord uit en wenste de aanwezigen nog een leuke tijd en de club een lang bestaan toe.
Later in de avond werd nog een wedstrijd skilattenlopen gehouden waarbij hilarische taferelen plaatsvonden. Het tweetal op de latten die het snelst liepen werden winnaars van dit onderdeel. Aan het einde van de avond werden de winnaars bekend gemaakt van de meest origineel verkleedde man en vrouw en het team van de skilattenrace. Mariska als ijskoningin en Marcel als doorgewinterde schaatser kregen de eer van origineelste vrouw en man. De besten van het skilattenlopen was het team van Carel en Susan. Elk kregen een leuke prijs overhandigd van Annemieke.

Tegen n uur was het feest ten einde en dankzij een aantal extra handen van onze vrienden was de zaal weer snel terug in oude staat gebracht en konden de organisatoren terugkijken op een wederom geslaagde avond.

Rob


Naar verhalen overzicht