Fietspuzzeltocht te Breda 20 juni 2009

Sinds een hele lange tijd ging ik weer eens een activiteit organiseren. Het ging om een fietspuzzeltocht in en rondom Breda. Na te hebben geÔnventariseerd wie mee wilden met deze leuke activiteit kwam ik aan in totaal acht aanmeldingen, waaronder twee gast-deelnemers. Na vooraf de routes te hebben besteld bij de VVV Breda en de fietsen voor degenen die dit hadden aangegeven te hebben gehuurd, was ik klaar voor de start.
Maar voordat ik zaterdag zelf kon vertrekken, moest mijn eigen fiets nog op de bagagedrager. Na een tijdje stond tie dan eindelijk stevig genoeg om ermee weg te rijden, dus op naar station Breda, waar we hadden afgesproken.
Daar aangekomen was iedereen inmiddels gearriveerd en druk bezig om de (huur)fiets op te halen of in te stellen op de juiste hoogte. Toen richting de Ginnekenmarkt, om hierna te starten met een tocht die ons voerde door het bos en langs water en we zijn zelfs nog even in BelgiŽ geweest. Onderweg hebben we ook nog even op een terras gezeten om te genieten van een drankje en de benen even wat rust te gunnen.

Zoals ik eerder zei was de tocht eigenlijk een puzzeltocht, waardoor we in het begin steeds weer zijn gestopt om de vragen te kunnen beantwoorden. Omdat dit voor oponthoud zorgde hebben we in gezamenlijk overleg besloten om de vragen dan maar even te laten zitten en gewoon te genieten van de fietstocht. En het is maar goed dat we dit hebben besloten, want anders waren we veel te laat terug geweest.
Rond 18.00 uur kwamen we weer aan op de Ginnekenmarkt, alwaar de groep is opgesplitst en er een aantal richting station zijn gegaan om de fietsen terug te brengen en richting huis te gaan en de anderen naar het grote markt van Breda zijn gefietst om daar nog wat te gaan eten.
In “De Colonie” hebben we nog genoten van een lekkere maaltijd en konden we de dag nog even evalueren.
Alles bij elkaar een gezellige dag, met lekker weer en de mogelijkheid om weer eens bij te kletsen met een aantal die je al een tijd niet had gesproken.

Annouck


Naar verhalen overzicht