Kanovaren 30 augustus 2009

Het is zondag en in alle vroegte gaat de wekker. Vandaag kan ik niet lekker uitslapen want om 10.00 uur moet ik aanwezig zijn in Drimmelen. Samen met 9 andere sportieve leden van F4F gaan we kanovaren door de Biesbosch. Het zonnetje kwam nog niet echt achter de wolken vandaan, maar iedereen is vol goede moed dat het een prachtige dag zou worden om te gaan kanoŽn. Debby, de organisator van deze activiteit, heeft een route van ongeveer 3 uur kanoŽn (12 kilometer). Aangezien het diner voor 17.30 uur is gereserveerd, hebben we nog alle tijd om te beginnen met een bakje koffie of thee.

Daarna lopen we met zijn allen naar de bootverhuur. In een Canadese kano gaan we op weg. Aangezien we met 10 personen zijn, gaan we met zijn tweeŽn in een kano. Esther met Janine, Loes met Debby, Ron met Lisette, Marjolein met Rob en last but not least John met Geoffrey. Iedereen moet even wennen zo in een bootje op het water, maar Ron heeft ervaring met kanovaren en geeft iedereen goede tips.

Na een klein half uurtje kanovaren moeten we alweer uitstappen. We moeten de kano's over een dijkje heen tillen en vervolgens weer in de kano stappen en verder varen. Met vereende krachten wordt dit karwei gezamenlijk opgepakt en daarna stapt iedereen voorzichtig weer in de kano, aangezien niemand nat wil worden. Helaas gaat dit niet helemaal goed bij Debby en valt ze in het water. Gelukkig heeft ze een vooruitziende blik. Debby is de enige die zo slim was om droge kleren mee te nemen in de kano. Dus even droge kleren aan en Debby gaat weer vrolijk verder peddelen. Chapeau!

De route gaat door mooie stukjes natuur, maar het is ook een pittige tocht. We hebben vaak last van tegenwind waardoor het soms moeilijk is om vooruit te kanoŽn. Soms leek het alsof je geen meter vooruit komt. Gelukkig wordt er ook tweemaal een pauze ingelast om even bij te komen en na een hapje en een drankje voelt iedereen zich weer fit om verder te gaan kanoŽn. Om weer terug te komen in de haven moeten wij nog een drukke vaarroute over. Met tegenwind en veel golfslag, door de grote motorboten die voorbij varen, peddelt iedereen naar de overkant. Het is voor iedereen niet even gemakkelijk om dit klusje te klaren, maar het lukt wel en dat geeft iedereen een goed gevoel. Rond 17.00 uur is iedereen weer aan wal en wordt er meteen druk nagepraat over de intensieve maar geweldige vaarroute. Ondanks de (fysieke) inspanning heeft iedereen genoten van het kanoŽn.

Na afloop hebben we nog heerlijk gegeten en kunnen wij vanaf onze stoelen uitkijken op de vaarroute, die zo druk was toen we er overheen moesten peddelen en waar nu geen enkel bootje meer op te zien is.

Ik denk dat iedereen het er wel over eens is, dat dit een kanotocht was die niet snel zal worden vergeten, maar waar iedereen met enige trots op zal terugkijken. Want we hebben het toch maar gedaan om die tocht te kanoŽn.

Marjolein v.d. B en Esther


Naar verhalen overzicht