Rotterdam Port Experience en Spido rondvaart 18 oktober 2009

Deze keer zijn we met vier man naar de RPE geweest, gevolgd door een boottochtje door de Rotterdamse haven met Spido samen met Debby. Bij de entree van de Rotterdam Port Experience bleek dat de kortingsbonnen van Carel goed waren voor nog en extra korting bovenop de actieprijs, Carel bedankt! Na een snelle blik op de info touchscreens bij de entree liepen we door een nauwe doorgang richting de lift van Navis Urbe, het fictief hoogste gebouw van Rotterdam. Deze bracht ons met veel gespeelde snelheid naar de 200e verdieping, zonder enig hoogteverschil. Hier aangekomen stapten we twee aan twee in de langzaam voortbewegende cabines. Van hieruit kregen we een overzicht over de creatief geanimeerde maquettes van Rotterdam met haven. Aansluitend stapten we over in de havenride attractie. In rijen van vier stonden in deze hal de welbekende schudkarretjes, deze keer in de vorm van reddingsboten, zeer creatief! Met een rap tempo 'vaarden' we hiermee door de haven, via diverse bijna ongelukken kregen we zo te zien wat er zich op en rond de haven afspeelde.

De volgende hal was een uitstekend rustpuntje, hier hebben we relaxed een film bekeken waar diverse mensen aan het woord kwamen die voor de haven werkzaam zijn. Op een computerzuil hebben we nog gekeken naar korte filmpjes van de weg die diverse producten nemen van en naar de haven. Aan de wand ernaast stond een opstelling van minicontainers, bij het openen hiervan konden we zien wat er zoal in containers wordt vervoerd. Ook apart creatief waren de piepschuimen modelschepen die op een 'kassaband' bevestigd waren. In de hal ernaast stonden meerdere schermen met joysticks, waarop we geprobeerd hebben om als kraanmachinist een container te verplaatsen of als kapitein een reddingsoperatie uit te voeren. Dat viel al met al nog goed tegen!

Inmiddels was het al tijd voor Spido, Hennie en ik hebben nog even snel een videomail verstuurd waarin we als waterskiėr door de haven 'bewegen'. Bij de uitgang van de RPE staan 2 grote klompen, uiteraard kon Hennie het ook niet laten om hier even in te poseren! Gelijk hierna konden we samen met Debbie in de rij staan voor de Spido rondvaart. De 'Abel Tasman' stond al klaar.

Eerst hebben we een poging gedaan boven op het buitendek, aangezien het echter toch wat te veel wind stond zijn we al vrij snel naar binnen gegaan. Hier gezellig aan tafel wat bijgekletst met een koffie, thee of choco, ondertussen genietend van het uitzicht. Na de rondvaart zijn we nog naar het havenmuseum gegaan dat zich vlakbij bevond. Buiten staat een mooie collectie van gerestaureerde historische vaartuigen. Het begon wat te regenen, dat de tentoonstelling binnen gratis toegankelijk is kwam dus goed uit. Al met al weer een leuk extraatje. Als afsluiting van de dag wist Hennie nog dat Brutus Beer in de buurt was dus daar hebben we nog met een kleine delegatie aldaar ons tegoed gedaan aan Schnitzel (Carel) of Mixed Ribs (Hennie, John).
Deze smaakten ons weer uitstekend!

John


Naar verhalen overzicht