Cursus vliegeren 25 april 2009

Op zaterdag 25 april organiseerde Esther het vliegeren op het strand aan de Brouwersdam.
Dit was vroeg op staan voor mij voor de zaterdag want wij moesten al om 10.45 verzamelen. Het was voor mij een kleine 2 uur rijden met een tussenstop in Terheijden om Rob op te halen.
Daar aan de Brouwersdam aangekomen stond Esther ons al op te wachten op de parkeerplaats. We troffen het wel met het weer. Het was vrij zonnig met een redelijke wind die je nodig hebt om te kunnen vliegeren. Onze instructeur Arjan was ondertussen al bezig de diverse vliegers klaar te maken. Eerst mochten wij een voorproefje nemen met een vrij grote vlieger. Deze was wel vrij zwaar want zelfs Arjan werd enkele meters meegesleurd over het strand.

Hierna werden wij in 3 groepjes verdeeld en mochten wij met een kleinere vlieger gaan oefenen. Dit ging ons vrij goed af en al snel kwam Arjan met een andere vlieger. Deze noemde hij de Ferrari onder de vliegers. Deze vlieger reageert nogal agressief dus moest je hier voorzichtig mee sturen. Bas (partner van Annouck) had al snel de smaak te pakken en was dus niet meer te stoppen. Arjan was ondertussen een strandbuggy en een hele grote vlieger aan het klaarmaken. Toen mochten wij een voor een achter op het buggy plaatsnemen.

Ik ging als eerste dus was dit hard werken voor Arjan met zo`n zwaargewicht als ik achterop. Dit was ook een hele zware vlieger die hij in bedwang moest houden. Deze vlieger had een oppervlakte van wel 4 meter. Als laatste wilden wij natuurlijk nog even vliegeren met de vlieger die wij als eerste alleen hebben mogen vasthouden. Bij deze vlieger moest je wel met je hele lichaam naar achteren hangen om hem in bedwang te kunnen houden. Dit heb ik dus geweten want op een gegeven moment zat ik dus op mijn kont. Rob dacht voor extra ballast te zorgen door op mijn benen te gaan zitten maar dat mocht niet baten. Ik weet niet meer hoe maar ik kwam op mijn buik terecht en werd ik dus meegesleurd over het strand. Weer eens iets anders buikschuiven over het strand. Van de dames was Hedwig die zich wel durfde te wagen aan deze vlieger maar zij werd toch wel enkele meters meegesleurd over het strand.
Ik heb haar maar even geholpen. Met deze extra ballast kon ze de vlieger beter in bedwang houden (Toch een voordeel als je zwaargewicht bent). Toen was de vliegerdag ten einde en gingen wij weer terug naar onze auto`s waar we eerst het zand uit onze schoenen moesten halen. En persoon (ik zal geen naam noemen) had bijna het hele strand in haar schoenen meegenomen. Ik denk dat ze Zeeland wel heel erg mist.

Al met al was dit een hele geslaagde dag wat ik niet had willen missen.
Wat mij betreft was dit voor herhaling vatbaar.

Esther bedankt voor de organisatie.

Hennie


Naar verhalen overzicht