Ligfietsen in Utrecht 17 april 2010

Op zaterdag 17 april werd door Annemieke een sportieve activiteit georganiseerd. Met 10 F4F-ers en 1 gastdeelnemer zijn we gaan fietsen op een ligfiets door de Utrechtse natuur. Niet iedereen ging fietsen op dit bijzondere vervoermiddel; 2 F4F-ers zijn op een ouderwetse opoe-fiets de weg op gegaan. We hadden prachtig weer voor deze activiteit, dus iedereen had er zin in. Het fietsen met een ligfiets is toch een andere ervaring dan met een "normale" fiets. Het is niet zoals thuis even snel de fiets pakken. Nee, nee, de F4F-ers hebben zelf weer moeten leren fietsen omdat het gevoel van evenwicht anders is. Dit ging bij een aantal F4F-ers met vallen en opstaan. Daar kunnen John en Annouck (helaas) over meepraten. Gelukkig was de begeleiding goed. Iedereen die voor de eerste keer op de ligfiets ging fietsen, kreeg een duidelijke instructie van een van de begeleiders.

Nadat de fietsen goed waren afgesteld en na even oefenen op de weg, gingen we eindelijk op pad. Er was keus uit een lange en een kortere fietsroute. De F4F-ers die het fietsen op de ligfiets snel onder de knie hadden, kozen voor de lange route en de overige leden volgden de kortere route. Beide routes gingen door de prachtige natuur rond Leusden. Op een bepaald punt kwamen de beide fietsroutes weer bij elkaar, zodat gezamenlijk weer naar het beginpunt kon worden gefietst. De zon zorgde ervoor dat iedereen snel rood verbrandde, maar gelukkig had Loes zonnebrandmelk bij zich, zodat iedereen zich kon beschermen tegen het zonnetje. Iedereen heeft genoten van deze activiteit en hoewel het niet voor iedereen gemakkelijk was, lukte het uiteindelijk iedereen om te fietsen op de ligfiets.
Na afloop zijn een aantal F4F-ers blijven eten bij een eettentje in Leusden waar Ron ook aanschoof. Zo werd een sportieve fietsdag afgesloten met een gezellig etentje.

Marjolein v.d. B


Naar verhalen overzicht