Maisdoolhof en boerengolf 28 augustus 2010

Zaterdag 28 augustus; was het een regenachtige dag, net als de dagen hiervoor.
Op de agenda stond de buitenactiviteit maïsdoolhof en klootschieten in Boxtel.
Ik had afgesproken met Esmé, om samen naar deze activiteit te gaan. We hadden ruim de tijd genomen om naar Boxtel te gaan vanwege wegwerkzaamheden, en kwamen ruim op tijd bij de locatie Activiteitenboerderij ’t Dommeltje aan. Even later volgde de rest van de groep.
Nadat iedereen iets gedronken had, kregen we uitleg over het maïsdoolhof. Marjolein de organisator van deze activiteit had al groepjes gemaakt. We moesten in groepjes het doolhof in en daar 20 witte paaltjes zoeken waarop afbeeldingen stonden van de boerderij, dit moesten we invullen op een formulier en aan de hand daarvan konden we een code kraken.
Groep 1 bestond uit: Esmé, Loes, Hennie, Arjan, groep 2: Janine, Jessica, Carel en groep 3: John, Debby en Marjolein. De winnaar was uiteindelijk groep 3, deze had als eerste de code gevonden:
GEWELDIG! DOOR GOED TE ZOEKEN EN NIET TE VERDWALEN, KUN JE JE DIPLOMA OP GAAN HALEN. Uiteindelijk is het iedereen gelukt om de code te kraken en hebben we allemaal het diploma gehaald! Hiernaar hebben we nog iets gedronken. Na deze activiteit stond er nog iets op het programma, namelijk klootschieten. Maar door de vele regen die gevallen was, konden we kiezen of we via modderpaden deze activiteit gingen doen of ze hadden als alternatief boerengolf. Uiteindelijk koos de meerderheid voor dit laatste, we werden wel aangeraden om laarzen aan te doen. Dit was ook wel nodig want we liepen door het boerenland waarbij we ook koeien/koeienvlaaien (hè Loes) konden tegen komen. Marjolein had weer voor de teamindeling gezorgd, waar we na de uitleg over het boerengolf met de holes zijn begonnen. We hebben uiteindelijk met het slechte weer met af en toe zon, toch nog 7 holes gedaan van de 10. Team 1 bestond uit: Janine, Debby, Henny, Arjan, team 2 bestond uit: Loes, Marjolein, Carel en groep 3 bestond uit: Esmé, Jessica, John. De uitslag was uiteindelijk groep 3: 84 slagen, groep 2: 82 slagen en groep 1: 76 slagen, waardoor groep 1 gewonnen had!
Het was inmiddels tijd geworden om te gaan eten, Marjolein had bij een eetcafé in Boxtel afgesproken. Esmé en ik gingen niet mee eten, dus namen wij hier afscheid van de groep.
Ik vond het een leuke en gezellige middag ondanks het mindere weer, Marjolein bedankt voor de organisatie.

Arjan


Naar verhalen overzicht