Sloepvaren Loosdrechtse plassen 5 juni 2010

Op zaterdag 5 juni 2010 hebben we deelgenomen aan de activiteit sloepvaren.
Hennie had deze boottocht georganiseerd, maar helaas kon hij door ziekte niet mee. Rob nam de organisatie over. Bedankt voor de goede zorgen! Viola stond op de reservelijst en kon toch mee doordat Hennie niet mee kon.

Gezellig 'n dagje uitwaaien met Friends4Fun op de Loosdrechtse Plassen in Kortenhoef, dit is gelegen in Noord-Holland. Na ongeveer een uurtje rijden waren we aangekomen bij het recreatiegebied, waar de sloepvaart zou starten. Het verzamelpunt was bij de receptie van Ottenhome.
Zij verhuren zeilboten, roeiboten, kano's en luxe motorsloepen. Alle vaartuigen kunnen zowel voor een hele dag maar ook voor een ochtend, middag of avond worden gehuurd. Friends4Fun heeft gekozen voor een middag met de motorsloep, wat erg goed bevallen is.

Het weer was echt geweldig, de gehele dag volop zon met een briesje. Iedereen was druk in de weer met zijn zonnebrand, want de zon ging lekker door. We waren met twee mannen en zes vrouwen. Die mannen boffen toch ook altijd!

Na een paar uur rustig varen op de Wijde Blik, gingen we aanleggen bij een steiger waar we op het eiland St. Johan onze pauze hebben genomen. Lekker liggen in het gras, wat te eten en te drinken. En natuurlijk wat kletsen, nou dan kom je echt geen praat tekort, iedereen heeft elkaar weer genoeg te vertellen.

Onder het varen werd het roer steeds gewisseld en iedereen had het prima naar zijn zin, lekker genietend van de omgeving.
Na afloop hebben we nog wat gedronken op het grote loungeterras aan het water, waar je mooi uitzicht hebt, over een van de Loosdrechtse Plassen. Na het terras heeft iedereen afscheid van elkaar genomen en is naar huis gegaan. Deze keer hebben we thuis gegeten. Graag wil ik iedere deelnemer bedanken voor de leuke dag; Rob, Maaike, Susan, John, Viola en twee gastdeelnemers Nathalie en Denise. Ik hoop dat jullie het leuk hebben gehad!

Jessica


Naar verhalen overzicht