Spelletjesmiddag 27 november 2010

Nadat we ons hadden opgegeven voor een marsepein workshop, werd het plan (wegens te weinig deelnemers) aangepast en werd er een mooie wandeling uitgezocht door Debby. Toen de ochtend was aangebroken hadden de weergoden echter andere plannen voor ons, want in delen van het land was het gaan sneeuwen. Dus werd plan C uit de kast gehaald en werd het uiteindelijk een spelletjesmiddag bij Viola thuis.
Met een aantal spellen onder onze arm begaven we ons naar Woerden. Het was inmiddels gestopt met sneeuwen maar we bleven toch bij plan C.
Na een bakkie en wat geklets kwamen de spellen op tafel . Besloten werd het reisspel van Baobab te doen en zo gingen we op reis langs de verschillende werelddelen. Viola en Loes namen het op tegen het duo Janine en Debby en het laatste duo Carel en Susan. Het werd een spannende strijd en ook nog onverwacht toen we in Noord-Amerika aankwamen en de vraag werd gesteld "waar is Mozart geboren?" Hè, kwam hij niet ergens uit Europa? O, het moest een vraag lager zijn.

Uiteindelijk kwamen Janine en Debby als winnaars over de streep.
Na het reisspel was Disney Triviant aan de beurt. Helaas bleek onze kennis niet zo goed en al snel werd er overgeschakeld naar vragen voor jonge spelers (<14 jaar). Dit ging een stuk beter, maar er is zeker nog ruimte om onze kennis over Disney te verbeteren. Het was inmiddels al later in de middag geworden en Carel en Janine gingen weer op huis aan in verband met andere afspraken.
Inmiddels was het ook etenstijd geworden. Besloten werd dat er naast alle kruidnootjes nog wel een gaatje was voor Chinees. Dus werd de afhaallijst er bijgepakt. Na heerlijk gegeten te hebben, ging iedereen weer naar huis. Het was ook met plan C een gezellige middag geworden!

Viola


Naar verhalen overzicht