Steppen 19 september 2010

Zondag 19 september stond de activiteit Steppen in de Biesbosch bij Dordrecht op de planning. Zo'n laagdrempelige activiteit trekt meestal veel deelnemers, zo ook deze keer. Uiteindelijk zijn er 9 deelnemers en 2 gastdeelnemers meegegaan, dus een behoorlijk groepje.

Toen Rob en ik aankwamen op de parkeerplaats van het bezoekerscentrum waren Hennie en John ook net gearriveerd en zijn we gezamenlijk naar binnen gegaan, op zoek naar de rest. Toen bleek dat wij de eerste waren hebben we een zonnig plekje op het terras uitgezocht. De weersvoorspellingen voor die dag waren niet goed, dus we hadden regenkleding en ook droge kleding meegenomen. Dus nog even profiteren van het zonnetje
We hadden net een cappuccino en een tosti besteld toen Lisette (gastdeelneemster), Carel, Janine en Marjolein aankwamen. Monique en Karina (gastdeelneemster) waren met Annouck meegereden en schoven even later aan voor een lekker bakje koffie of chocolademelk (al dan niet met slagroom).

Annouck ging alvast de steps betalen en de routebeschrijving halen en toen we allemaal uitgedronken en gegeten waren pakten we de rode Kickbike's, zoals deze steps met het grote voorwiel ook wel genoemd worden. Nadat er een paar wat problemen hadden met hun steps, die helaas niet verholpen konden worden (hoogte van het stuur), lagen er twee mannen met hun step op de grond…. Voor de groepsfoto wel te verstaan, want de rest ging met hun step netjes in een rijtje achter hun staan. Nadat we een voorbijganger hadden gevraagd om een paar foto's van ons te maken stond iedereen er (zonder kleerscheuren) op.
We hadden er zin in, dus met een behoorlijke vaart er vandoor, de uitgezette route volgend. Deze stond aangegeven met bruine bordjes en stond ook beschreven op de steproutes die we hadden gekregen. Hierin stonden ook wat leuke wetenswaardigheidjes vermeld. Zo kwamen we langs de plaats waar twee bevers hebben gewoond, een bijenstal, een sluis, een waterbus en de Sterrenwacht. Ook zagen we een schaapsherder die met zijn honden een kudde schapen liet grazen. De route was slechts 4,4 km lang dus toen we het rondje helemaal hadden gereden hadden we nog tijd genoeg om hem nogmaals te rijden maar dan in tegengestelde richting. Dan zie je dezelfde dingen toch weer vanaf een andere kant… We waren snel genoeg weer rond om op tijd te steps in te leveren.
Na deze inspanning was het tijd voor ontspanning. Weer lekker buiten op het terras wat gedronken. Wonder boven wonder was het droog gebleven alhoewel de zon zich niet meer heeft laten zien. Hier hebben we Janine, Marjolein en Carel gedag gezegd en vervolgens met de overgebleven 8 personen naar de Wok of Fame gegaan, een stuk verderop in dezelfde straat. Daar heerlijk uitgebreid gegeten. Je kon pakken wat je wilde en het werd live voor je gewokt of gegrild.

Met een voldaan gevoel hebben we afscheid van de rest genomen. We kunnen terug kijken op een geslaagde en gezellige activiteit, georganiseerd door Annouck.

Maaike


Naar verhalen overzicht