Zandsculpturen Scheveningen 8 mei 2010

Voor het 19e jaar werden ook dit jaar weer zandsculpturen gebouwd op het strand van Scheveningen, hoog tijd dus dat een aantal Friends 4 Funners eens gingen kijken hoe ze dat doen.
Zo ging ik dus samen met Loes, John, Mariska en Hennie op zaterdag 8 mei een middagje naar Scheveningen. We hadden om 13.00 uur afgesproken maar ik was al eerder gegaan zodat ik nog een uurtje over de boulevard kon lopen en wat winkeltjes kon bekijken. De weersvoorspelling was niet goed, maar op het strand aangekomen was het in ieder geval droog en met de kou viel het ook erg mee. Alleen de zon wilde zich niet laten zien.
Om 13.00 uur was iedereen gearriveerd en gingen we naar een strandtent om op het terras iets te drinken. Een kop thee of warme chocolademelk en de vuurkorven zorgden ervoor dat het best nog aangenaam was op het terras.
Na ongeveer drie kwartier werd het dan toch tijd om de zandsculpturen op te gaan zoeken, daar waren we uiteindelijk voor gekomen. Op het strand vonden we vier sculpturen. De eerste was helaas alleen nog maar een hoop zand in een paar kisten, waarschijnlijk moesten ze hier nog aan beginnen of was de inspiratie even op. Uit de andere drie bleek duidelijk dat het thema voor dit jaar sport was, want we troffen twee wielrenners aan, twee voetballers en een dame of een surfbord.

Op de boulevard stonden nog twee grote zandsculpturen waar ze diverse sporters in hadden uitgebeeld, zoals een zwemmer, een motorrijder en kanoŽrs. Op internet stond vermeld dat er 14 zandsculpturen zouden zijn, maar helaas hebben we die niet allemaal wel gevonden. Uiteindelijk vonden we nog wel een paard op een terras en zijn we daar mee op de foto gegaan.
De gezellige middag werd afgesloten onder het genot van een drankje en poffertjes of een pannenkoek.
Loes bedankt voor de organisatie, het was heel gezellig.

Susan


Naar verhalen overzicht