Zwemparadijs Sportiom 6 februari 2010

Het was alweer ruim twee jaar geleden, dus de hoogste tijd weer voor een duik in een zwembad ! Niet het tikibad dit keer, maar het 'Sportiom' in 's-Hertogenbosch, georganiseerd door Maaike.
Hier was ik nog niet eerder geweest, ik was dan ook aangenaam verrast aldaar aangekomen: het gebouw bevat naast het zwembad tevens een fitnessruimte en... schaatsbaan! Zeer ruim opgezet dus, en goed om te onthouden voor een volgende keer'.
Buiten was het wat winderig, dus binnen gewacht voor het verzamelen. Toen eenmaal de club compleet was zijn we achterin de rij aangesloten, geen zin om te blijven wachten tot de rij minder zou worden voor de kassa... Al-met-al toch vrij vlot binnen, en daar het kluisjessysteem "bewonderd". Sommigen hadden hier wat meer moeite mee (met de kluisjes, niet het omkleden zover ik weet...), maar uiteindelijk was een ieder gereed voor het 'natte pak'. Wel nog eerst even de doucheceremonie uiteraard.

 

Het zwembad is grotendeels van het type 'subtropisch'. Het Sportiom bevat ook nog een bad voor het betere baantjes trekken, deze was echter in gebruik voor oefenzwemmen ofzo. Uiteraard hebben we dus wel de meeste 'subtropische' baden uitgeprobeerd, op het kinderbadje na dan. Een groot gedeelte bestaat uit een soort van klein 'grotten gangenstelsel', deze leende zich uiteraard uitstekend voor het betere spetterwerk. Sommigen stonden hier uiteraard weer wat extra in de 'belangstelling', normalerwijze is bv Hennie toch altijd wel een rustige stille jongen (...).
Naast wat afkoeling in de hottub was het de hoogste tijd voor de glijbanen, twee stuks naast elkaar, een rappe en een iets minder rappe met wat spacy effectjes, altijd goed !
Van al dat gezwem enzo krijg je best wel lekkere trek, met z'n allen dus even gepauzeerd voor een happie en een drankje.. Hierna weer het bad in!
We zagen veel jong grut met de bekende 'dubbele banden' lopen, dus ook wij hebben deze uitgeprobeerd. Bij de afdaling werden we ingehaald door eerdergenoemd jong grut op de vlakkere stukken, die hier duidelijk een (gewichts) voordeel hadden ! Eenmaal beneden konden we de banden gelijk aan de (goed aanwezige) badmeesters overhandigen, inmiddels was het namelijk sluitingstijd !
Na het Sportiom zwemgebeuren hebben we nog met een select gezelschap in eetcafé 'De Likkepot' te Rosmalen ons tegoed gedaan aan een (welverdiende ?) avondmaaltijd.

John


Naar verhalen overzicht