Apenheul 18 juni 2011

Op zaterdag 18 juni hebben we de activiteit Apenheul gehad die Lisette georganiseerd heeft. De weersverwachting was niet goed voor die dag. Frisse wind en veel regen zou er komen. Dus toen Annouck bij ons kwam om mee te rijden hebben we nog gediscussieerd of we wel zouden gaan. Het regende op dat moment namelijk pijpenstelen, en wij dachten dat alle dieren met dit weer binnen zouden zitten, en dus niet goed te zien zouden zijn. We zijn uiteindelijk toch maar gegaan, omdat er zo'n leuke grote groep F4F-ers mee zou gaan, en omdat het waarschijnlijk niet de hele dag zou blijven regenen.

Wij kwamen als een van de laatste aan op het verzamelpunt bij Apenheul. Buiten mijzelf waren ook Monique, Hennie, Lisette, Jorkos, Viola, Annouck, John, Rob en Hans gekomen, dus niemand had zich laten weerhouden door de regen. Bij aankomst was het droog geworden, dus eerst maar een leuke groepsfoto gemaakt. Vervolgens heeft Lisette bij de kassa kaartjes gekocht en konden we bij een standje aap-vrije tassen halen. Deze waren met een rits afgesloten die je vervolgens kon vergrendelen met een clip, zodat de brutale apen die loslopen de tassen niet kunnen openen.

We hadden eerst de tijd om als groep rond te lopen in het park voordat de rondleiding begon. We konden zowel de buitenverblijven als sommige binnenverblijven bekijken en de al dan niet jonge dieren zien. Soms was het wel goed zoeken om de dieren te vinden. Tijdens de picknick heb ik een meer dagelijks voorkomend dier gepakt en deze laten aaien, namelijk een brutale eend. Ook de kleine aapjes die los rondliepen in het park zag je overal op het pad en in de bosjes ernaast zitten. Ze waren niet bang en kwamen gewoon naar je toe om te kijken of je toch iets lekkers voor ze had. John en ik hebben er zelfs een op onze hand en schouder gehad.

Toen was het al tijd om te verzamelen voor de rondleiding door een gids. Deze gids was een vrijwilligster die erg veel kennis had van de dieren en hun gewoontes. Ze kon ook goed vertellen en iedereen was geboeid, zelfs tijdens de korte buitjes die er tijdens de rondleiding wel waren. We hebben een paar voederpresentaties gezien, waaronder die van de Gorilla's. Wat een menselijke trekken en persoonlijkheden hebben deze dieren, zeg. Voor een aantal van ons zeer herkenbaar. De rondleiding was eigenlijk al lang afgelopen, maar onze enthousiaste gids heeft ons toch nog door het resterende deel van het park rondgeleid net voordat het park ging sluiten. Erg leuk.
Al met al blij dat we toch zijn gegaan. Een mooi park, leuk aangelegd, goede en enthousiaste gids, en met de regen viel het mee. Tijdens de rondleiding af en toe met de paraplu gelopen en op het laatst een flinke bui, maar toen waren we al klaar.
Lisette, bedankt voor de goede organisatie.

Maaike


Naar verhalen overzicht