Omniversum en strandwandeling 6 november 2011

Samen met kortingsbonnen en een lekker dikke winterjas ging ik deze zondag richting Den Haag. Met dank aan mijn Tom Tom was ik er zo, alleen toen nog een parkeerplaats vinden. Omdat de parkeerplaats bij het Omniversum vol stond heb ik mijn auto op de parkeerplaats van het naastgelegen Bel Air Hotel gezet. De andere deelnemers kwamen op dat moment ook aangereden, maar die hadden wel het geluk dat er parkeerplaats was bij het Omniversum.
Na wat te drinken te hebben besteld, ging Hennie de kaarten regelen. Het werd een voorstelling over Dolfijnen, Dolphins genaamd.
Na ons heerlijk te hebben genesteld in de stoelen ging de film van start. In deze film werden we meegenomen op reis naar de Bahama's, Patagonië. Hier leven verschillende soorten dolfijnen. We hebben gezien hoe deze dieren met elkaar communiceren en hoe intelligent deze dieren eigenlijk zijn. Door het theater waar we zaten, waren we onderdeel van de zee. En gaandeweg de film werd de conclusie getrokken, dat dolfijnen eigenlijk helemaal niet veel verschillen van mensen.
Wat mij betreft een prachtige film en volgens mij heeft de rest ook genoten.

En toen het volgende onderdeel dat op het programma stond, de strandwandeling. Met z’n allen zijn we richting Scheveningen gereden, waar we begonnen zijn bij een leuk grand café, met een erg leuke serveerster (hè Hennie?). Na hier wat te hebben gedronken hebben we afscheid genomen van Alexander en zijn we met z’n zessen richting het strand gegaan.

Er stond een flinke wind en er waren dan ook veel mensen aan het kitesurfen, wat erg leuk was om te zien. Omdat het op een gegeven moment toch wel erg koud werd en we ook wel wat honger kregen, zijn we, na het nemen van een groepsfoto, weer terug gegaan, om weer terecht te komen in het café waar we ook waren gestart. Hier werden we zeer hartelijk ontvangen en hebben we heerlijk gegeten. Het toetje “crème brulee”, was een heus geluksmomentje.

Vervolgens heb ik Viola, Rob en Maaike weer afgezet bij het Omniversum om hierna weer terug te gaan naar Roosendaal. Een erg geslaagde dag, die wat mij betreft nog wel eens terug mag op de agenda!

Annouck


Naar verhalen overzicht