Puzzeltocht met trapkar 11 september 2011

Op zondag 11 september zijn Hennie, Jessica, Maaike, Lisette, Susan, Rob en ik naar “Toon Vertier” in Best gegaan om een puzzeltocht per trapkar op te gaan lossen. Tijdens de puzzeltocht dienden we twee zaken bij te houden: de route en het herkennen van foto’s. Daarnaast dienden we ook nog een groot aantal cryptogrammen op te lossen, waarvan de antwoorden allemaal Brabantse plaatsen waren. Dus kennis van de topografie van Brabant was gewenst.

Allereerst werd de groep d.m.v. loting vanuit de organisatie van Toon Vertier ingedeeld. Aangezien we met zeven personen waren werden we in twee teams ingedeeld. In mijn team zaten Hennie en Susan. Op de trapkar kon een lid van het team vanaf een bankje, bovenop de kar, de te volgen route aangeven. Ik had het geluk als eerste op deze plaats zitting te mogen nemen. Ik moet zeggen dat het toch wel een leuk gevoel gaf, om vanaf dat bankje Hennie al trappend, flink inspannend, de weg in te kunnen sturen die ik wilde!!! (Hennie, je weet dit is een grapje…!!!).

Halverwege de route heeft mijn team een pauze gehouden, op een leuk terras. Eerst hebben we nog wat cryptogrammen geprobeerd op te lossen, maar al snel arriveerde de andere groep. Na een drankje en een leuke groepsfoto, hebben we de tocht weer voortgezet. Hennie heeft zich als een echte gastheer gedragen bij deze intensieve activiteit, door gedurende de gehele route, al trappend, aan het stuur te zitten. Susan en ik zijn van plaats verwisseld voor de tweede helft van de tocht.

Aangezien de andere groep bestond uit 4 inwonende Brabanders waren zij toch wel, een beetje bevoordeeld, betreffende de cryptogrammen. Maar, ik als Brabantse, heb natuurlijk ook mijn aandeel kunnen leveren. Maar wij hadden Susan aan boord die heel goed is in het oplossen van cryptogrammen en een chauffeur die beroepsgewijs door heel Nederland over de snelwegen rijdt. Dus hadden wij, op enkele plaatsnamen na, het formulier correct opgelost. Maar wij konden niet op tegen een geheel foutloze lijst van het andere team. Zij hebben de naam van hun team, the Unbeatebles, hoog gehouden. De te winnen prijs, nl. een fles wijn, was ook geheel aan hen toebedeeld.

De puzzeltocht moest binnen twee uur af zijn. We hebben het geweldig getroffen met het weer. Alleen na aankomst en in afwachting van de uitslag en de prijsuitreiking, lekker binnen zittend aan een drankje, begon het heel hard te regenen.

Jessica, bedankt voor de organisatie. Het was een heel leuke activiteit en hebben we weer kennis gemaakt met weer een mooi stukje Brabant. Kortom: het was een heel geslaagde middag en de conclusie is dat bij F4F de puzzeltocht een favoriete activiteit is. Ik kan het elke F4F-er aanraden om deel te nemen aan de puzzeltocht met een trapkar, …toch Hennie ?!!!

Monique


Naar verhalen overzicht