Indoor skiŽn 30 januari 2011

Na vier jaar vond de activiteitencommissie het weer een goed plan om een ski-activiteit op de agenda te zetten. John werd hiervoor benaderd en het zou gaan plaatsvinden in de Skidome te Rucphen. John ging later de activiteit verder uitwerken qua prijzen en mogelijkheden, en toen kwam er keuze in het aanbod: Skidome of Snowworld. Het werd Snowworld te Zoetermeer. Dus gingen op die zondag John, Hennie, Carel, Rob, Monique, Maaike en Lisette naar de sneeuwhellingen. John, Rob en Maaike hadden besloten om een proefles van een uur te nemen, en de overigen waren zo gewend om goed op de latten te staan, dat zij direct de pistes opzochten.
Onder begeleiding van twee medewerkers gingen de drie F4F-ers met zo'n zeven anderen de les volgen. Skistokken waren niet benodigd. De basishandelingen moesten nagedaan worden tot ieder het onder de knie kreeg. Natuurlijk ging het bij de ťťn wat sneller dan bij de ander, maar ach, dat gaf niet, het was niet voor niets een les.
Af en toe kwamen de andere F4F-ers die de les niet volgden, bij de lesvolgers langs om de verrichtingen te bekijken, foto's te maken en even kort bij te praten.
Aan het einde van de les mocht er zelfstandig afgedaald worden. Nou dat ging steeds beter, dus de grenzen werden verlegd. Op naar de top! Met de lift naar het hoogste punt, en ik hield halverwege John en Maaike in de gaten die heel rustig en beheerst gingen afdalen. Het was druk op de banen, en dan moet je als minder ervaren skiŽr goed kijken waar je naar toe gaat. Ik zag John dus afdalen, eerste stuk rustig, hij had een kwart van de helling gegleden, en ik merkte dat het remmen niet zo goed ging, hoorde hem roepen en zag 'm steeds harder aankomen, mij voorbij gaan en bijna onderaan de helling onderuit gaan, zo in een groep wachtenden voor de lift terechtkomen. Gelukkig liep het voor iedereen goed af. Maaike bleef mooi op de latten staan en ging rustig naar beneden. Ik hield het telkens maar bij de start vanaf de helft van de helling, dat was al spannend genoeg hahaÖ De andere F4F-ers leefden zich uit op de langste helling van Snowworld en vonden dit prachtig. Na afloop van het uur troffen we elkaar weer aan bij de baaningang voor de ervaringen uit te wisselen en enkele (groeps-)foto's te maken. Hierna werd de kantine bezocht en later ging bijna de gehele groep naar het gereserveerde wokrestaurant in de buurt. Hier smaakte het buffet uitstekend en kon de verbruikte energie weer aangevuld worden. John, bedankt voor de organisatie!Rob


Naar verhalen overzicht