Wandeling Utrecht 11 december 2011

Uit den lande, vanuit verre windstreken, kwamen gezellige mensen bij elkaar om de lokale cultuur van Utrecht eens nader onder de loep te nemen. Arjan had de activiteit leuk voorbereid en voorafgaand aan het verhaal kan ook gezegd worden dat dit voor herhaling vatbaar is, tenminste voor diegene die graag krachtige beenspieren ontwikkelt.

Aangekomen bij de Winkel van Sinkel, rond het tijdstip van 13.00 uur was iedereen compleet. Gezamenlijk de culinaire finesse van de Utregse Kroket uitproberend, vroeg eerder dan gevraagd de ober om de aandacht van de groep, door het morsen van een kopje koffie. Diegene die juist de aandacht wilde was Arjan, hij gaf het startschot voor het begin van de ontdekkingsreis door Utrecht. Wij startten dan ook gezamenlijk rond de klok van 14.00 uur aan de Werven van Utrecht, tevens ook het eindpunt en de laatste vraag op de lijst.

De groepen gingen fanatiek van start en hobbelden over de Utrechtse keien als talentvolle pioniers in den vreemde.
De vragen werden vlot beantwoord. Enige leuke vertraging na halverwege het eindpunt in het vizier te krijgen, bleek de kerstmarkt een leuk alternatief voor cultuur en herontdekten sommigen onder ons de biologische chocolademelk.

De vraag is of de vraag beantwoord kan worden, dit riep veel vraagtekens op!

De Griekse mythologie en wijsheid van het lichaam vertelde de groep om om maximaal 17.00 uur bij restaurant Rhodos te verzamelen, waar een ieder besloot tot het nuttigen van een lekkere Gyros of Souvlaki à la carte.

Toen alle groepen wijs en wel, gezond en moe, aan het verlengde tafeldeel zijn plek gevonden had, betwisten uiteindelijk 2 groepen de eindstrijd in gezelligheid van ondernemen onder elkaar. Helaas, moet ik constateren, de Grieken zitten echt in de economische dipper de dip, want op géén Griekse tafel ontbreekt Ouzo.

Wellicht werd ook nog de Sirtaki gedanst, dat weet ik niet. Ik vertrok met groepsgenoten in de richting van andere verantwoordelijkheden huiswaarts.
Nu heeft de schrijver van dit stukje, er zelf nog een wandeltocht van ruim een uur aan vastgeplakt, omdat het onbekende Utregg toch vele onbekende wegen voor hem telde, alvorens het vehikel dat hem thuis moest brengen, gevonden te hebben. Utregg bedankt!!

….lekker...  

Vooruit, nog eentje dan....

Alexander


Naar verhalen overzicht