De avontuurfabriek 24 november 2012

Op 24 november verzamelden een groepje Friends4funners zich weer voor een leuke activiteit. Deze keer was dit in de Avonturenfabriek in Loosdrecht.
Als eerste stond glow golf op het programma. Er werden twee teams gevormd. Een team bestaande uit Loes, Janine, Jessica en Carel en het andere team bestond uit Arjan, Monique, Annouck en ik. Er waren in totaal 9 holes en de eerste ronde werd gebruikt om het parcour goed te verkennen. Daarnaast werden de “special effects” die niet werkte, door Carel vakkundig gerepareerd. Voor de tweede ronde werden de mouwen opgestroopt en gingen we voor het echie.
Uiteindelijk was Carel de winnaar, want hij hoefde slechts 20 keer te slaan om de 9 holes succesvol te volbrengen. Grappig genoeg was de teamprestatie precies gelijk.

Debby en Susan waren inmiddels ook gearriveerd. Nu was het kruisboogschieten aan de beurt. Er werd eerst uitgelegd hoe de kruisboog te spannen en niet geheel onbelangrijk de veiligheidsaspecten. Debby, Susan, Arjan, Annouck en ik waren er helemaal klaar voor. En gelukkig schoten we allemaal tenminste een keertje raak.

Van alle inspanning krijg je wel dorst en na het kruisboogschieten was er dan ook tijd voor een drankje en natuurlijk een kletspraatje. Maar niet voor lang, want funny voetbal was aan de beurt. Het groene team bestond uit Debby, Annouck en Susan en het blauwe team werd gevormd door Janine, Loes en Monique. Arjan en ik waren aanmoedigend publiek en Carel de fotograaf. Na de spelers in hun outfit geholpen te hebben, dit was een soort jurk met aan de onderkant een brede, ronde stootring, kon het spel beginnen. Het was hilarisch. De outfit zorgde er voor dat je je voeten niet kon zien en dus ook niet de bal als die dicht bij je voeten was.
Er werd wat in het rondgetrapt, soms raak soms mis. Het blauwe team had direct een tactiek, zowel verdedigend als aanvallend. Dit resulteerde al snel in een voorsprong van 2-0. Maar het groene team gaf zich nog niet gewonnen en ook zij gooide nu de beuk er in. Ook zij wisten te scoren, maar het was niet genoeg. Het blauwe team won uiteindelijk met 4-2.

Met rode hoofden, badend in het zweet stapten de spelers van het veld. Pfff…even bijkomen onder het genot van een hapje en drankje. Nadat het vocht weer was aangevuld, was de leuke middag ten einde. Annouck bedankt voor het organiseren.

Viola


Naar verhalen overzicht