Bloemenpluktuin – bloemstukje maken – High Tea 15 september 2012

Het is zaterdag 15 september en ik ga met 4 andere Friends 4 Funners plus een gastdeelneemster naar Vrouwenakker voor een middagje bloemschikken plus een high tea. Ik ben, net als Annouck, naar Debby gereden en gezamenlijk rijden we naar Vrouwenakker. De gastdeelneemster Linda is er al en Lisette volgt snel. Viola is wat later omdat haar Tomtom dienst weigerde, dus beginnen wij alvast met het hartige deel van de high tea. De sandwiches zijn heerlijk en later volgen ook de scones, hmmm.
Na het eerste deel van de high tea beginnen we met bloemschikken. We krijgen een paar voorbeelden te zien en gaan vervolgens de tuin in om bloemen en groen te “plukken” voor in onze stukjes. Ik weet eerst niet wat ik moet nemen, maar als ik een paar bloemen heb geplukt gaat het steeds makkelijker. Ook staan er binnen nog diverse bloemen en groen wat we ook mogen gebruiken, dus er is meer dan genoeg.
Ik heb twee bakjes van huis meegenomen waar oase in is gedaan. Onwennig begin ik een aantal takken in de oase te prikken, ik besluit er paarse bloemen bij te doen. Als het stukje klaar is ben ik verrast dat het er best goed uitziet, dat had ik aan het begin niet verwacht.
Ik ga verder met het tweede bakje en krijg een paar tips van de mevrouw die de workshop geeft. Dat helpt, en ook deze (met rode bloemen) is erg mooi geworden, ik ben er best trots op. Ik zie bij de anderen ook allemaal mooie stukken ontstaan, iedereen is erg enthousiast bezig. Rond 15.00 uur stoppen we even met bloemschikken en gaan verder met het zoete deel van de high tea. Deze bevat onder andere cake, koekjes en chocola, oh ja, en natuurlijk diverse smaken thee. We zitten lekker te kletsen onder het genot van al dat lekkers, maar we moeten uiteindelijk toch weer aan de slag om onze stukjes af te ronden. De workshop zou om 16.00 uur afgelopen zijn, maar we lopen wat uit en vertrekken pas rond 17.00 uur.
Samen met Debby, Annouck en Viola gaan we nog pannenkoeken eten in Alphen aan den Rijn, waarna er een einde komt aan een heel gezellige middag die wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar is.
Debby, bedankt voor het organiseren van deze fantastische activiteit.

Susan


Naar verhalen overzicht