Dropping Rotterdam 4 maart 2012

Zondag 4 maart stond de activiteit dropping in Rotterdam op de agenda. Susan en Debby hadden samen een fotopuzzeltocht per openbaar vervoer georganiseerd, langs al de toeristische hoogtepunten van Rotterdam. Dit is een leuke manier om de stad te verkennen. Buiten de twee organisatoren hadden zich dan ook maar liefst tien deelnemers aangemeld.

Bij de Mc Donalds in de buurt van Rotterdam konden we de autoís goed parkeren en hier kreeg ieder, tegen betaling, een openbaar vervoerskaart welke onbeperkt de hele dag geldig was. Om het extra spannend te houden werd er niet verteld wat de bedoeling was of bij wie je in het groepje was ingedeeld.
Dus met zín allen op de metro gestapt het onbekende tegemoet. Na een tijdje kregen Janine, Rob en Monique een tasje mee en werden uit de metro gezet. De rest bleef enigszins verward zitten. Een behoorlijk stuk verder waren John, Hennie, Carel, Maaike en Viola aan de beurt om uit te stappen.

Ook Susan stapte uit om ons verder te begeleiden. Lisette, Annouck en Debby bleven zitten. Susan ging onze grote groep voor naar een ander perron, waar John en Hennie met een tasje op de tram werden gezet, met als opdracht om uit te stappen waar ze maar wilde. De rest van ons groepje gingen verder naar een andere locatie alwaar wij ook een tasje kregen.

In het tasje bleek een stadsplattegrond te zitten van alle toeristische gebouwen in Rotterdam. Ook zat er een stapel met bladen in waarbij per locatie vier fotoís te zien waren. En een lekker zakje droppings zat er ook in. De opdracht was om per locatie te achterhalen welke foto juist was en een foto te nemen van het object met je groepje erbij. Je moest dus zelf je eigen route en vervoer bedenken, zodat je de minste tijd bezig was om alle fotopuzzels op te lossen.

DusÖ de route uitgestippeld en ons rondje gedaan waarbij we diverse keren boven de grond kwamen, om na een al dan niet lange wandeltocht en soms wat speurwerk de fotopuzzel op te lossen. We waren net te laat voor de eindstreep, en we bleken ook een instinker fout te hebben. Maar dat lag geheel aan de stortregen op het eind van de dag zullen we maar zeggen, toch? We kwamen als verzopen katjes aan op het verzamelpuntÖ De winnaars waren Lisette en Annouck, die een lekkere bloem kregen, en de rest kreeg een chocoladelolly als troostprijs.
Nadat we allemaal weer een beetje opgedroogd waren zijn we met zín zessen bij een pizzatent gaan eten. Hennie wilde eigenlijk ook mee-eten, maar er was geen plaats meer voor hem.
Susan en Debby, hartelijk dank voor deze leerzame en actieve speurtocht. Een leuke manier om de stad beter te leren kennen.

Maaike


Naar verhalen overzicht