Wie is de mol 18 augustus 2012

Dit keer geen exotisch oord buiten Europa maar een exotisch oord in Nederland, nl. Tilburg want op deze dag was het tropisch warm. Dit was echter geen probleem voor mij om tijdens dit spel enkele trucjes uit te halen. Maar laten we beginnen bij het begin van de activiteit.

Op zaterdag 18 augustus organiseerde Jessica de activiteit “Wie is de mol?”. Op deze dag waren ook aanwezig Annouck, Susan, Debby, Jessica, John, Loes en Hennie. Zij waren bereid om het warme weer te trotseren om mee te doen met Wie is de mol? Ik zal eerst in het kort uitleggen wat het spel “wie is de mol?” inhoudt. Ons team van 8 personen moest 5 opdrachten uitvoeren. Het team moet de opdracht zo goed mogelijk uitvoeren om geld te verdienen voor de pot. Elke opdracht moet binnen een bepaalde tijd worden voltooid. Maar één van hen is een bedrieger, de Mol, en die heeft als opdracht om de opdrachten te saboteren, zodat het team weinig geld gaat verdienen. De Mol ben ik. Ik moet dit doen zonder dat de anderen het doorhebben. Na elke opdracht moesten de teamleden opschrijven wie volgens hun de Mol is.

De opdrachten waren:

Bij elke opdracht heb ik mollenstreken uitgehaald. En ik moet zeggen, ik heb er toch voor gezorgd dat er niet al teveel geld kon worden verdiend. In totaal kon het team $ 5.000 verdienen met de opdrachten, maar uiteindelijk hebben ze maar $ 2.300 verdiend. In alle eerlijkheid hebben ook een aantal teamleden er toe bijgedragen dat opdrachten niet slaagden en dat maakte mijn taak gemakkelijker. Ik heb meerdere mollenstreken geleverd die ik na afloop van de opdrachten eerlijk heb opgebiecht. Maar er waren toch 2 teamleden die mij niet helemaal vertrouwden en mij een aantal maal hebben genoemd als Mol. Dit waren Debby en Hennie. Zij hebben daarom dit spel gewonnen. Gefeliciteerd!

De Mol.


Naar verhalen overzicht