Paardenkamp 21 april 2012

We begonnen met koffie en thee drinken en konden ondertussen wachten op Debby en Hennie. Zij kwamen beide wat later zodat we alvast begonnen met een film kijken over de geschiedenis van de Paardenkamp in Soest. Het is een rusthuis voor oude paarden en pony's, waar de paarden van hun welverdiende pensioen kunnen genieten. Alle paarden zijn minstens 20 jaar oud en 't oudste paard was 39 jaar oud (goed bouwjaar).

Het paardenkamp bestaat 50 jaar (opgericht door de heer C.J. 't Hart, destijds secretaris van de Dierenbescherming afd. Soest) en het is allemaal begonnen met 1 pony genaamd Corrie.Na de film hebben we de pony’s en paarden bekeken en toen de club compleet was, hebben we een rondleiding gekregen samen met een groep kinderen (die een kinderfeestje hadden). Er was een paard met 1 tand die speciaal voer krijgt en een paard uit de Koninklijke paardenstallen die voor de gouden koets heeft gereden.

Na de rondleiding hebben we gezellig geluncht bij Eetcafe Centraal. Jessica ging daarna naar huis en toen zijn we met 2 auto's naar paleis Soestdijk gegaan om daar in de tuinen te gaan lopen. We hadden maar 1 uurtje tot sluitingstijd mede omdat Hennie geen parkeergeld wou betalen waardoor we een extra stuk moesten lopen. Maar het was droog weer dus dat zat gelukkig mee. € 5 Entree vonden we wel veel geld per persoon maar na wat vragen en verzoeken van Loes konden we voor halve prijs naar binnen. De tuin was prachtig met mooie doorkijkjes en een heel oud bankje uit de 18de eeuw. Nadat we weer allemaal bij de auto's waren gingen de heren John en Hennie nog spare ribs eten bij ’t Luykje. John bedankt voor de organisatie en voor een fijne middag.

Loes


Naar verhalen overzicht