Vaarpuzzel 8 juli 2012

Het is 8 juli en tijd voor een lekker zomerse activiteit, een vaarpuzzeltocht in Delft. Ik heb er helemaal zin in en zie mezelf al helemaal in de zon op een bootje door Delft varen.
Helaas is het een Nederlandse zomer en niet een Spaanse, dus het regent. In plaats van een zonnebril stop ik daarom maar een poncho en paraplu in mijn tas.
In Delft tref ik Carel, John, Hennie en Loes al bij de parkeerplaats aan en gezamenlijk gaan we naar ‘t Karrewiel waar we eerst met z’n allen gaan lunchen, we moeten natuurlijk voldoende energie hebben voor de puzzels die we tijdens het varen moeten oplossen.
Om 14.00 uur lopen we naar de bootjes en verdelen de groep in twee groepjes van zes die de strijd met elkaar aan zullen gaan. Onze “kapitein” spreekt gebrekkig Nederlands maar we komen er al snel achter dat hij de woorden “even bukken” gelukkig wel kent zodat wij ons hoofd niet stoten als we onder één van de vele bruggetjes door varen. Het begint al vrij snel te regenen dus de paraplu en poncho zijn vandaag niet voor niets mee gegaan. Ach ja, het heeft ook wel wat om met z’n allen onder de paraplu’s door Delft te varen. Als er een hoosbui komt legt onze kapitein de boot even stil onder een brug, anders hadden we bijna nog de boot moeten leeg scheppen.
In onze boot nemen Loes en Debby de leiding over de vragen die we mee hebben gekregen. Ze lezen ze voor en samen proberen we het antwoord te vinden. Het zijn vragen als:
  • U passeert de Bagijnhofbrug. Wat is een bagijn?
  • Een Turkse Prins, een gangmaakster of een vrome vrouw
  • U passeert de Sint Jansbrug. Wie was Sint Jan?
  • Een evangelist, de patroon van kuipers of een nazaat van Johannes de Doper.
We weten niet alle antwoorden op de 30 vragen en op hulp van onze kapitein hoeven we niet te rekenen (wat naar later bleek de andere boot wel kon) dus gokken we er soms vrolijk op los. Na anderhalf uur zijn we weer terug en is de vaarpuzzeltocht afgelopen. Snel terug naar ’t Karrewiel om te zien wie er gewonnen heeft. Het is uiteindelijk de andere groep (groep van Hennie) die de meeste vragen goed beantwoord heeft, gefeliciteerd.

We drinken nog wat en langzaam maar zeker keert iedereen weer huiswaarts. Ik ga met Carel, John, Loes, Janine en Hennie nog een stukje wandelen want het weer is eindelijk opgeklaard en de zon schijnt. Na een leuke wandeling door een natuurgebied gaan ook wij naar huis. Carel bedankt voor de organisatie het was een geslaagde dag.

Susan


Naar verhalen overzicht