Archeon 5 mei 2013

Op 5 mei zijn we met een leuk groepje naar het Archeon geweest. We waren verbaasd dat het ten eerste slecht aangegeven stond, waardoor niet iedereen het meteen kon vinden en dat we parkeergeld moesten betalen. Van de schrik bekomen, zijn we gaan brunchen in een middeleeuws klooster. Onderweg was er een middeleeuwse kermis aan het stunten met acrobatiek en vuurspuwen.
Buiten het klooster (komt uit een plaatsje in Brabant en is in het Archeon weer opgebouwd), hebben we iets gegeten waarna de groep uiteen viel. Een paar mensen hadden een privé-rondleiding door de Middeleeuwen en hebben zelf een broodje gebakken die ze aan het eind van de middag konden ophalen.
Een aantal anderen zijn naar een roofvogelshow geweest. Hierbij was onder andere een oehoe, die geruisloos over liggende kinderen vloog, om te laten horen dat je hem niet hoort vliegen. En ik heb nog meegelopen in een Mariaprocessie
In het park was er ook nog een stukje prehistorie te zien, met hutjes, dierenvellen en brood bakken op een stokje boven een open vuur.

Uiteindelijk zijn we met z’n allen beland bij een gladiatorengevecht. Hierbij werd in de Arena, vol spektakel, het nodige acteerwerk en een vrijwillige vader, een gladiatorengevecht nagespeeld.
Aansluitend hebben een rondleiding gekregen door de Romeinse tijd. Onder begeleiding van een enthousiaste gids hebben we de tempel van een Germaanse godin Nehalennia, een badhuis, een woonhuis en kruidentuin bezocht. Ook is aan ons uitgelegd hoe een Romeins feest eraan toeging, bestaande uit een diner van zo’n 15 gangen, waarbij de gasten lagen in plaats van zaten. En omdat het al het bestelde eten genuttigd moest worden, werd er gebruik gemaakt van “spuugpauzes” tussen de gangen.
Mede door de leuke privérondleidingen, vonden we als echte Nederlanders de dag zeer geslaagd, ondanks de entree en het parkeergeld. Marjolein en Debby, bedankt voor het organiseren.

Loes


Naar verhalen overzicht