Beeld en Geluid Museum 17 maart 2013

Op een koude zondagmiddag in maart stond een lunch en een bezoek aan het museum voor Beeld en Geluid gepland. Er kwam een leuke groep deelnemers, gastdeelnemers en zelf een oud-deelnemer naar deze activiteit toe. We waren met totaal 12 personen.
Tussen 12.00u en 12.30u was het verzamelen binnen na de entree, zodoende stonden we lekker warm! Janine als organisatrice ging kijken of er plaats was om met zon groep te lunchen, want reserveren kon helaas niet, daar waren we met net te weinig personen.
Op n deelnemer na, die na de lunch zou komen, was de groep snel compleet en konden we zelf het gewenste eten halen en afrekenen. Ondertussen werd er gezellig bijgekletst en konden de gastdeelnemers Sabine en Klaske kennis maken met enkele deelnemers.
Nadat de entreegelden betaald waren konden de kunststof vingerringen uitgedeeld worden. Hiermee gingen we naar de eerste verdieping om deze te activeren en daarbij mocht je een bekende Nederlander aanwijzen. Hij of zij werd gedurende de middag jouw digitale vriend die tips en uitleg gaf zodra je je ring bij een ringlezer aanbood. De groep splitste zich op in het enorme museum en gedurende de middag kwam je telkens andere groepjes Friends4Funners tegen. Je zag ze zitten in bijzondere ruimten waar naar historische beelden gekeken werd, staand bij een wand met een interactief beeldscherm of traplopend naar een andere verdieping.
De tijd vloog voorbij, het was z tegen sluitingstijd. Vanwege de drukte van overige bezoekers en de beperkte tijd konden we natuurlijk niet alles (actief) doen en zien. Voor mij was het de tweede keer dat ik er kwam en in de tussenliggende jaren was er niet zoveel veranderd, dus had ik het gevoel dat ik met beide bezoeken wel een heel groot gedeelte van het museum gezien had. We kunnen terugkijken op een interessante middag met een leuke groep deelnemers. Janine, bedankt voor de organisatie.

Rob


Naar verhalen overzicht