Dossier Flikken Den Bosch 28 september 2013

Een warme zonnige zaterdag in September, prima weer om een moord op te lossen!
Dankzij Loes hadden de automobilisten onder ons een prima parkeerplek, met maar een kwartiertje lopen naar het centrum.
Nadat iedereen het verzamelpunt gevonden had, toonde Viola ons diverse papieren, zoals politierapporten, getuigenverklaringen en een routekaart, waarmee de moord op de Bossche bakker opgelost moest gaan worden. Drie andere bakkers haddden een motief voor de moord, maar wie was de dader..
Een gedicht geschreven door het slachtoffer was de rode draad in dit spel. Op de routekaart waren diverse punten aangegeven die hiermee verband hielden, er waren hinten over uitspraken van bakkers of getuigen in het straatbeeld te vinden. De bereidingswijze van een bakker was bijvoorbeeld te vinden in de naam van een straat. Nadat we de juiste route hadden gevonden was het opeens een stuk eenvoudiger geworden om de juiste hints te vinden ;-)
Aan de hand van openingstijden van een winkel of de tekst op een kerk kon een alibi van een bakker gecontroleerd worden.
De route leidde tevens langs diverse mooie locaties in Den Bosch, zoals bijvoorbeeld binnenhofjes, of vlak langs grachtjes, wat ook verassend was voor de Brabo's onder ons. De route leidde ook door de Jeroen Bosch tuin, een mooi punt om even wat bammetjes te nuttigen.
Het laatste punt van de route was de locatie waar de moord gepleegd was, uit getuigenverklaringen moest de meest betrouwbare getuige worden geraden. Kon de getuige wel gezien hebben wat hij of zij had verteld ? Van hieruit was het nog maar enkele meters naar het café voor de koffie met Bossche bol. Aan de grote tafel konden onze bevindingen nog eens goed naast elkaar gelegd worden. Het vergde enige discussie, maar uiteindelijk waren we het eens over de antwoorden. Deze vormden een code en met de smartphone kon deze op een website ingevuld worden ter controle: we hadden de juiste dader gevonden !
Weer een originele F4F-activiteit met een geslaagd einde, en ook deze mag wat mij betreft op herhaling in bijv. een andere stad, hopelijk dan weer met hetzelfde fantastische weer!
En uiteraard Viola bedankt voor de organisatie van dezes.

John


Naar verhalen overzicht