Op zoek in Amsterdam 20 april 2013

Stel je voor: een zonnige lentedag in Amsterdam. Met rondkijkende toeristen, shoppende Amsterdammers en… een groepje ambitieuze Friends 4 Funners. Bij elkaar gekomen in de hoofdstad voor een uitdagende puzzeltocht aan de hand van foto’s. Organisatoren Debby en Susan hebben er weer veel tijd in gestoken om ons een hele middag zoet te houden. En.. zij bedenken dat dit keer de vrouwen tegen de mannen gaan strijden. Zo gezegd, zo gedaan. Jessica, Lisette, Klaske (gastdeelnemer) en Janine vormen het vrouwenteam, Hennie, Rob en Rogier (vriend van Jessica) het mannenteam.
Op de Dam krijgen we onze eerste opdracht: een zoekopdracht ter plekke om aan de hand van foto’s het woord te vinden waarmee we op pad mogen. Lisette ziet gelijk dat dit woord ‘Start’ is en zet hiermee de dames op een comfortabele voorsprong. Hoewel de heren dit woord vast ook gehoord hebben (Lisette riep het best hard…) zijn ze zo sportief om zelf wel de Dam rond te gaan om de foto’s te spotten. Zo krijgt het viertal vrouwen de tijd om een logische route door Amsterdam uit te zetten op de kaart. Hoe werkt het? In totaal 10 locaties zijn er te bezoeken. Hier moet telkens uit vier foto’s de juiste worden gekozen, namelijk een foto die daar genomen is. Bij elke foto staat een letter waarmee uiteindelijk een woord gevormd kan worden. Dit is de locatie waar Debby en Susan ons opwachten.
Op pad dus maar. De eerste locatie op de route van het vrouwenteam is de Oude Kerk. Deze foto is gelijk duidelijk, de eerste letter is binnen, de P. Daarna wordt het echter al gelijk een stuk lastiger, want bij Museum Ons’Lieve Heer op Solder zijn geen van de vier foto’s te ontdekken. Een vriendelijke barman van een nabijgelegen café weet gelukkig te vertellen dat kort geleden de ‘Live sex show is opgedoekt‘. Die foto staat nu juist wel op onze lijst, de letter S is een feit. En zo gaat de route verder, langs mooie plekken in Amsterdam. Rond lunchtijd, bij een snackbar tegenover Artis, komen de mannen voorbijzetten. Hier ergens is het misgegaan, zo analyseren we later, want de voorsprong die de vrouwen hadden is hiermee verdwenen. Wat ook meespeelt, is dat Debby en Susan vergeten zijn ons als vrouwenteam op de Dam een extra aanwijzing mee te geven, namelijk de toevoeging ‘&’. Dit blijkt een onmisbaar element om het juiste woord te vinden. Het Vondelpark, bij het Blauwe Theehuis, is de laatste locatie. Aan de hand van alle letters, sommige weten we zeker, andere niet, puzzelen we ons een slag in de rondte. Toch maar een aanwijzing openen dan maar, een envelop die ‘s morgens is meegegeven in de tas. En ja, dat helpt. Het woord ‘tweeling‘ leidt ten slotte naar de gelegenheid waar de organisatoren zich ophouden: Stoop & Stoop.
Ach ja, en dat de mannen net ietsje eerder het goede woord vonden, daar komen we als vrouwen langzamerhand wel overheen. Heel langzaam, dat wel… Behalve die kleine teleurstelling, was het een ontzettend leuke dag waarvoor in de eerste plaats Debby en Susan een groot compliment verdienen, bij deze!

Janine


Naar verhalen overzicht