Indoor schaatsen 3 februari 2013

De sloten en ijsbanen in Nederland waren net weer helemaal ijs-vrij zodat wij op de indoorbaan van Breda heerlijk konden schaatsen, heerlijk uit de wind en de regen van deze koude zondagmiddag. Er waren zeven deelnemers aan deze activiteit, een mooi aantal aangezien de weken hiervoor heel mensen op natuurijs zijn wezen schaatsen.

De eerste keer weer op het ijs was voor de meeste van ons wel weer even wennen. Ik heb voorzichtig de eerste paar slagen geprobeerd en jawel het lukte mij weer om best wel vlot opgang te komen. Ik ben wel voorzichtig aan het schaatsen geweest, was misschien een beetje bang om te vallen, gelukkig is dat allemaal goed gegaan en ben ik niet onderuit gegleden. Daar ben ik best wel trots op! Een aantal van ons hadden na een paar rondjes de smaak wel weer te pakken en langzaam aan ging het allemaal weer wat sneller. We voelden wel na een paar rondjes de spieren in onze benen waar we anders nooit last van hadden. Gelukkig zijn we wel sterke personen en laten wij ons niet kisten door een beetje spierpijn.

Halverwege de middag moesten we allemaal van de baan af voor een dweilpauze. We konden dan gelijk even rusten en in het restaurant wat drinken. Na de rustpauze zijn we nog gezellig een uurtje op de baan geweest en kreeg iemand [Lisette] het voor elkaar om achter elkaar door te gaan met rondjes rijden, het leek er wel op dat er een witte streep over de baan ging. Het was fijn dat ze zo heerlijk achter elkaar door kon gaan en vol kon houden, waarschijnlijk ben ik daar al een beetje te oud voor om zoveel ronden achter elkaar te doen. Maar ik heb zeker ook genoten om op het ijs bezig te zijn en dat merkte ik bij de anderen ook.

Ik ben ook heel benieuwd naar de foto’s die van het schaatsen zijn genomen. Het was een heerlijke sportieve middag. Een groepje is na afloop nog lekker uit eten geweest.
Rob, bedankt voor het organiseren van deze middag.

Carel


Naar verhalen overzicht