Snerttram met een ommetje 5 januari 2013

Het nieuwe jaar is aangebroken en de eerst activiteit dit jaar is een bezoekje aan Rotterdam voor een wandeling en een rit met de snerttram door de stad. Het is voor mij lekker dichtbij huis en ga van te voren nog even winkelen. Rond 12.00 uur ontmoet ik de anderen op centraal station, we zijn met zn zessen waaronder een gastdeelneemster. Carel moest nog werken dus die ontmoeten we later bij de snerttram.

Met de metro gaan we naar de start van de wandeling, voor het stadhuis. We wandelen eerst door het centrum en komen langs de V&D. Debby en ik moeten even naar binnen om de heerlijk notenmix te halen en de rest haalt iets voor de lunch. We blijven natuurlijk niet om te shoppen maar vervolgen onze route. We komen onder andere lang de kubuswoningen en de Erasmusbrug en lopen langs het park van de Euromast waar een Chinees festival is. Tegen 14.00 uur nemen we de metro, op naar de snerttram. John had op de internetsite gezien bij welke halte we moesten uitstappen, helaas ligt deze iets verder van de snerttram af dan gedacht. Het is dus nog een flink eind lopen en we komen nog maar net op tijd aan. John had Carel al gebeld of hij de kaartjes wilde afhalen dus als de tram arriveert, kunnen we gelijk instappen.
Het is een heel oude tram die gezellig versiert is met lampjes, klompen, bloemen en Hollandse prentjes. Er is een accordeonist aanwezig die zorgt voor wat gezelligheid en de trambestuurder vertelt op zijn tijd iets over het gebied waar we rijden. Tijdens de rit krijgen we een heerlijk kopje snert met een broodje, dat gaat er wel in na zon wandeling. De tramrit brengt ons van Rotterdam noord, via Rotterdam west (langs de molen van de puzzeltocht van vorig jaar) naar Rotterdam zuid waar we langs de Kuip rijden. Via de Erasmusbrug zijn we na een tocht van anderhalf uur weer terug bij het startpunt. We zijn echter nog wel wat dorstig en belanden nog even bij een Italiaan voor iets te drinken. Na een uurtje nog wat kletsen gaat ieder weer zijn eigen weg.
Het was een gezellige middag met een leuke eerste activiteit van het jaar. Ik wil John nog even bedanken voor het overnemen van de activiteit.

Susan


Naar verhalen overzicht