Spiegeldoolhof en strandwandeling 17 augustus 2013

Het stond al even gepland, het uitje naar Scheveningen om daar te gaan dwalen door het Spiegeldoolhof en een strandwandeling te maken. Maar aan de vooravond van de geplande activiteit op zaterdag 17 augustus kwam de regen met bakken uit de hemel. Mmmm, maar hopen dat het weer zaterdagmiddag beter is….
Monique, John en zijn vrouw Mariska, waren al vroeg in Scheveningen en hebben daar tijdens de rit van het station naar de Haven kennis gemaakt met de vele vertragende stoplichten. Karlijn had daar later ook last van waardoor ze nog maar net op tijd in de Haven aankwam. Dan had Susan het toch beter bekeken door met het openbaar vervoer naar Scheveningen Strand te komen.

John en Mariska zijn zeer goed bekend in Scheveningen dus ze leiden Monique en Karlijn in sneltreinvaart van de Haven naar het ‘winkelcentrum’ Scheveningen waar we Susan ontmoeten. Gezamenlijk lopen we naar het Spiegeldoolhof. We krijgen bij de kassa prachtige plastic handschoentjes aan. Waar zou dat nou toch voor zijn? De tip van de jongen bij de kassa: loop met je handen voor je uit. Dat belooft wat!
Eenmaal binnen in het Spiegeldoolhof blijkt al snel waarom. Je hebt werkelijk geen flauw idee wanneer je wel door kunt lopen of je neus zult stoten tegen één van de vele spiegels. Dus, we gebruiken onze handen om continu te voelen waar we heen kunnen lopen. We blijven veilig bij elkaar lopen en elke keer een ander voorop. Doodlopend pad, pleintje, schatkist, piratendame en vele malen omringd door jezelf in veelvoud door al die spiegels, we komen het herhaaldelijk allemaal tegen. Uiteindelijk bereiken we (te snel) de uitgang, dus besluiten we rechtsomkeert te maken en onszelf wederom in de vele spiegels in de ogen te kijken. Na een iets langere zoektocht bereiken we ook een tweede keer de uitgang en hebben we elkaar genoeg gezien ;-)

We lopen naar de strandtent waar we hebben afgesproken met Loes en Liane. We ploffen neer in overheerlijke loungebanken. Ondertussen breekt de zon steeds vaker door en is het allesbehalve een straf om nog even te moeten wachten op Loes en Liane. Na een drankje, en nog een drankje, en een bittergarnituurtje en een taartje besluiten we dat het toch echt tijd wordt om aan de strandwandeling te beginnen. Liane zit in een speciale strandrolstoel op gigantische luchtbanden die eerst Loes en daarna John met enige moeite door het zand voortduwen. Maar, wat is het genieten! Het zonnetje schijnt, het is gezellig druk, er bungeejumpen waaghalzen bij de Scheveningse pier en er zwemmen een paar stoere mensen in zee. Je krijgt er een heerlijk vakantiegevoel van! Na een fotoshoot op het strand voor het Kurhaus wandelen we verder richting de Haven. Eerst zeggen we Susan gedag en daarna Loes en Liane die nog een heerlijk weekend met theater en hotelovernachtingen voor de boeg hebben in Scheveningen. We zijn niet jaloers hoor!
John, Mariska, Monique en Karlijn lopen richting de haven waar Karlijn helaas weer in de auto moet stappen en de overige drie nog een hapje eten in de Haven.
Kortom: Het was een heerlijke ‘vakantiedag’ met perfecte (weers-)omstandigheden voor het Scheveningse Strand!

Karlijn


Naar verhalen overzicht