Wandeling met bezoek aan Rien Poortvlietmuseum te Tiengemeten 15 september 2013

Terwijl de herfst de afgelopen week in alle hevigheid is losgebarsten staat voor deze zondag-middag een wandeling op de agenda op natuureiland Tiengemeten. Dat klinkt niet als een al te best plan, maar onze activiteitencommissie heeft het natuurlijk goed ingepland dus schijnt vandaag de zon en is het droog, morgen gaat het pas weer regenen.
Met zn tienen (plus natuurlijk nog een hele boel onbekende met ons) nemen we om 12.00 uur de pont die ons in 10 minuten naar de overkant brengt. We gaan de rode wandeling doen en besluiten deze tegen de richting in te lopen omdat we dan eerder de herberg tegen komen waar we willen gaan lunchen. We wandelen heerlijk in de zon en genieten van de natuur om ons heen. Natuurlijk wordt er ook veel gekletst, maar pas op . dat je niet op de padden/kikkers gaat staan.
Na een klein uurtje komen we bij de herberg aan waar we buiten op het terras plaats nemen. Sommige nemen een broodje beenham of een tosti, maar ik heb een lunchpakketje bij me dus neem ik een stuk appeltaart, hmmm heerlijk. Na al deze heerlijkheden gaan we weer verder want als de zon weg is (ja er zijn helaas ook een paar wolken aanwezig) is het best wel frisjes dus we moeten ons weer warm lopen.
Het vervolg van de route is niet zo eenvoudig gevonden als wij dachten, we gaan namelijk van een verhard pad naar een graspad, maar de eerst afslag die we nemen komt bij een uitkijktorentje uit en loopt vervolgens dood, dus we gaan weer terug. Het tweede pad eindigt bij een vogeluitkijk, maar de vogels zijn m gevlogen en wij zien er alleen maar een paar (jonge) stieren. En van de stieren heeft volgens mij een vorm van longontsteking want dat geloei klinkt wel heel erg vreemd. Nadat we een tijdje gebiologeerd naar de stieren hebben staan kijken (ja ja wat een natuur) en zij naar ons, vervolgen we onze weg en komen we uiteindelijk op het juiste pad uit. Na nog n keer verkeerd te zijn gelopen komen we rond 15.00 uur weer aan bij het startpunt waar ook het Rien Poortvliet museum is. Dat is het 2e deel van de activiteit dus gaan we daar naar binnen. Het is een klein museum maar er hangen een aantal mooie tekeningen en schilderijen. Op de kabouter-zolder leven we ons nog even uit met de kaboutermutsen waar natuurlijk een foto van is gemaakt.
Dan komt er alweer een einde aan de activiteit, om even over vier nemen we de pont terug en gaat ieder weer zijn eigen weg naar huis.

Susan


Naar verhalen overzicht