BBQ 28 juni 2014

Op zaterdag 12 juli aan het einde van de middag vertrokken Janine, Jorkos en ik met lege magen richting Oud-Beierland. Er stond namelijk een barbecue op het programma. Het leek er op dat de weergoden ons goed gezind waren, maar halverwege de rit kwamen er toch wel wat donkere wolken overdrijven. Gelukkig waren die verdwenen eenmaal aangekomen in Oud-Beierland en bleef het de hele avond droog.
Langzaam aan druppelden ook de andere Friends4funners binnen en was het gezelschap van 13 al snel compleet. Nadat het saladekunstwerk van Hennie op de foto was gezet, konden we aanvallen. Van de lekkere salades en stokbrood met kruidenboter werd gesmuld, terwijl de barbecue opgewarmd werd.
En toen kon chef Hennie aan de slag … heerlijke kipsaté, speklapjes, Griekse worstjes, braadworsten en natuurlijk hamburgers kwamen langs. Aan alles was gedacht, want ook verschillende sauzen stonden op tafel waaronder pindasaus, het ingrediënt wat niet mag ontbreken op een barbecue volgens Jorkos.
Er werd niet alleen lekker gegeten, maar ook bij gekletst. Nadat Hennie ook zijn worstjes opgegeten had, werd het tijd voor zoetigheid. Op de barbecue maakte het vlees plaats voor marshmallows en ananas.
Zoals gezegd waren de weergoden ons goed gezind, maar zo aan het einde van de avond koelde het toch af en werden vesten aangetrokken. Echter een ‘koud’ cornetto ijsje ging er bij iedereen nog wel in. Hierna werd de tafel buiten afgeruimd, sommige Friends4funners gingen naar huis andere genoten als afsluiting nog van een bakje koffie of thee. Het was een gezellige en heerlijke avond. Bedankt feestcommissie en Carel!


Viola


Naar verhalen overzicht