Bloemengolf 31 augustus 2014

Op 31 augustus stond het bloemengolven op het programma. We kwamen aan in Strijbeek waar we terecht kwamen bij INRANA. Daar stonden gedekte tafels klaar met boerenbond servies en tafelkleden. De vrolijke muziek die aanstond bij binnenkomst zorgde ervoor dat we meedansten op de muziek. We kregen een lekker bakje koffie of thee met een appelflap en die was nog lekker warm. De eigenaresse gaf uitleg over het spel en daarna konden we aan de slag. We liepen door een grote kas met hele mooie hortensias. De verschillende kleuren waren erg mooi om te zien, vooral de paarse kleur was echt bijzonder want die zie je niet zo vaak. Lopend door de kassen heen, kwamen we op het veld en daar ging het bloemengolf van start. Het was een mooie dag met lekker het zonnetje erbij. De nummers van de holes was soms even zoeken. Het raden van de bloemen bij elk nummer van de hole was soms even goed kijken. We zijn echt een paar uur lekker bezig geweest. Het was niet makkelijk, maar het teamwork maakte alles goed. Na afloop hebben we nog gekeken in de bloemenwinkel, waar de eigenaresse van het bedrijf leuk vertelde over de bloemen, dus over haar passie. Het was een kleine winkel met mooie spullen. Daarna is een groot gedeelte van de groep een wandeling gaan maken op het smokkelaarspad.

Jessica

Wandeling Smokkelaarsroute 31 augustus 2014

Na de boeren/bloemengolf hebben we wat gedronken op een gezellig terras van pannenkoekboerderij het Smokkelaartje. Daarna zijn we gestart met de wandeling nadat we afscheid hadden genomen van Rob en Maaike.
We wandelden in een mooi natuurgebied met vennen, heide en bos. De grensstreek was vroeger bekend als smokkelgebied van boter, tabak en vee. We zijn onderweg nog een oude grenspaal tegen gekomen. En stalen grenspaal van vroeger was heel lang zoek en is later weer gevonden. Op het laatst hadden we een klein beetje regen maar over het algemeen was het prima weer. Na de wandeling zijn de meesten naar huis gegaan. Monique is gezellig met de heren gaan eten. Ik kwam moe maar voldaan thuis na een heerlijke 8km lange wandeling en het gezellige golven. Alleen het bloemen raden viel tegen, ze leken niet genoeg op de echte bloemen of ik kan niet tegen mijn verlies, haha.

Bedankt Monique voor de organisatie.

Loes


Naar verhalen overzicht