Openluchtmuseum 7 juni 2014

Volgens de weerberichten zou het tropisch warm worden.. "joepie"..

We haalden eerst Sabine op bij hotel Maarsbergen en gingen op weg naar 't openluchtmuseum waar Debby zich even later bij ons voegde.
We lieten onze kaartjes bij de ingang scannen en (met dank aan de ING rentepuntenwinkel - nog bedankt voor de tip, Loes!) en liepen 't museum in.

Het begon al goed - er stond een nostalgische kermis bij de ingang met een zweefmolen, draaimolen, schiettent en snoepkraam. Het was heel moeilijk want ik had wel zin in de zweefmolen ;-), maar we hadden nog de hele dag dus dat zou altijd nog kunnen.
Als eerste bezochten we de Westerstraat - het laatst overgebleven exemplaar van de vele sloppen van Amsterdam. met een postkantoor, cafe en een turkenpension (sorry zo werd het echt genoemd!) en oude huisjes. De tramhalte was vlakbij dus maakten we een klein ritje naar de eerste halte: Dingenliefde spaarstation. Daar bevinden zich vele verzamelingen: van schattige tuinkabouters, kotszakjes van vele luchtvaartmaatschappijen, allerlei spulletjes van het koninklijk huis, Sinterklaaspapier in allerlei soorten en maten tot heel veel spaarpotten! Na diverse woningen van vroeger tijden, een groene kruisgebouw, en wat boerderijen bezocht te hebben gingen we een hapje eten. Een kipsate, hamburger of een sappige gehaktbal met friet gingen er wel in!!.
Er waren 2 nieuwe bezienswaardigheden in het museum; de laatste ja-knikker van Nederland en een Noorse watersnoodwoning, een geschenk van Noorwegen na de watersnoodramp om vele mensen aan een nieuwe woning te helpen. Daarna bezochten we nog een kerk, een oude school een paar boerderijen en nog wat winkeltjes waaronder een snoepwinkel. jammie. We sloten de dag af met overheerlijke poffertjes en een ijsje. Inmiddels was het al weer 5 uur...Het was een leuke, leerzame dag, echt een trip langs memorylane...


John & Mariska


Naar verhalen overzicht