Schiphol behind the scenes en speurtocht op Schiphol 29 november 2014

Dit was een leuke activiteit met een hele grote opkomst. Rob had een flinke korting kunnen regelen, dus dat was mooi meegenomen. Bijna alle deelnemers zijn mee geweest, behalve Esmť, Lisette, Viola en Loes, aangevuld met de partners van Annouck, John, Janine en Jessica. Eigenlijk zou er ook nog een gastdeelnemer meegaan, maar die heeft op het laatste moment afgezegd.
Rob en ik hadden de auto bij het station van Abcoude gezet en zijn met de trein verder gegaan naar Schiphol. Toevallig kwamen we op het station Jolanda al tegen, dus gezellig met zín drieŽn getreind. Bij aankomst op Schiphol zagen we al gauw een aantal andere Friends staan. De groep werd steeds groter en groterÖ

Toen we compleet waren zijn we begonnen met de speurtocht die Debby en Susan gemaakt hadden. We werden in groepjes van drie verdeeld en elk groepje kreeg een vragenformulier met 30 vragen die te vinden zouden zijn op het panoramaterras, de vertrekhal en de aankomsthal. Tevens waren er nog een paar losstaande vragen. Dit zou in een bepaalde tijd op te lossen moeten zijn, maar helaas is het geen een groepje gelukt om alle vragen te beantwoorden. Het groepje van Marjolein heeft gewonnen en kregen ieder een doosje chocola. Desalniettemin was het een leuke en leerzame speurtocht. Bedankt Debby en Susan.

Vervolgens naar de incheckbalie gegaan van de bus die ons zou rondrijden. Gelukkig had iedereen zijn geldige ID-pas bij zich dus mochten we allemaal instappen in de touringcar die buiten op ons stond te wachten. Er hingen diverse tv-schermen in de bus waarop te zien was waar we op het terrein waren tijdens de rondrit en werd er uitgelegd wat hiervan de functie was. De chauffeur gaf waar nodig aanvullende informatie. Zo attendeerde hij ons erop dat het grootste passagiersvliegtuig zou gaan opstijgen. Dit hebben we mooi van dichtbij kunnen zien. Het is een dubbeldekker vliegtuig met bioscoop en jacuzzi aan boord. Ook reden we o.a. nog langs de brandweerkazerne, de sneeuwploeg en de motorenrevisie. Bij terugkomst een groepsfoto gemaakt en een aantal Friends gedag gezegd. Wij hebben met een grote groep Friends nog bij de Burger King gegeten voordat ook wij naar huis gingen met de trein en de auto. Op ons overstapstation kwamen we weer Jolanda tegen die al veel eerder vertrokken was van Schiphol dan wij. Zij bleek veel vertraging te hebben gehad. Gelukkig konden we alle drie snel instappen en naar huis gaan. Rob, bedankt voor de goede organisatie en de leuke korting!


Maaike


Naar verhalen overzicht