Skaten 15 november 2014

Al enige tijd stond deze activiteit van F4F met een uitroepteken in mijn agenda. Vroeger, toen ik nog op de lagere school zat, deed ik het bijna dagelijks. Hoe harder hoe beter, met regelmatig kapotte knieŽn als gevolg. Hoe zal het nu gaan? Kan ik het nog of is het niet zoals fietsen; als je het eenmaal kan, verleer je het nooit meer? Zaterdagmiddag 15 november was de dag om erachter te komen. We gaan (indoor) rolschaatsen !

Om 14:30 uur verzamelt zich een flinke groep friends bij Skate Fever in Capelle a/d IJssel. Eenmaal binnen lijkt het op een heuse disco: muziek van toen en nu, discolicht en een 'dansvloer'. Een aantal (Lisette, Annouck, Sabine, John en Karlijn) trekt gehuurde rolschaatsen aan en Rob trekt zijn eigen skates aan. Onder het toeziend oog van de kijkers (Maaike, Carel, Susan, Jessica) wagen we ons een voor een voorzichtig rollend richting de dansvloer...

Al wankelend hebben we nog de meeste schrik van al het 'gekrioel' om ons heen. Tientallen kinderen rollen met grote vaart om ons heen, kris kras over de vloer. Volledig ingepakt met beschermers lijken ze totaal geen angst te hebben. Ze liggen dan ook met enige regelmaat op de grond en staan net zo makkelijk weer op. Wij vallen toch enigszins uit de toom met onze leeftijd en bijbehorende angst en voorzichtigheid. Maar, ook de rolschaatsende en skatende friends krijgen de smaak te pakken. John en Sabine rolschaatsen rustig rondjes buitenom. Annouck heeft het duidelijk vroeger ook gedaan en gaat soepeltjes en soms dansend heen en weer. Lisette en Karlijn proberen met wat kunstjes uit zoals rondjes rond de paal en in de polonaise. Rob blijft ook een beetje aan de buitenkant van de vloer, want hij maakt snel en makkelijk wat vaart als ervaren skater.

Na een aantal keer flink vallen, houdt Sabine het voor gezien. John daarentegen blijft oefenen en gaat steeds een beetje soepeler en zekerder over de baan. Ook Annouck, Rob en Karlijn weten van geen ophouden en vermaken zich al rollend prima. Uiteindelijk, na zo'n twee uur, houden we er allemaal mee op. Verhit en met pijn aan de voetjes, maar zeker voldaan. Dat smaakt naar meer! En ja, met de McDonalds naast de baan besluiten we, op Lisette na, na deze inspanning onze honger te stillen met o.a. lekkere frietjes en ijsjes.

Dank aan Lisette, voor deze prima georganiseerde en geslaagde activiteit Een aantal deelnemers kan niet wachten op het voorjaar om weer buiten te gaan skaten of rolschaatsen!


Karlijn


Naar verhalen overzicht