Snorren door de Betuwe 18 mei 2014

Zondag 18 mei had Friends 4 Fun een leuke buiten activiteit op de planning staan namelijk met een Solex over de dijken, tussen de landerijen en langs de rivieren en het land van Flipje [wie kent hem nog van de jam].

Het was een zonovergoten zondag, heerlijk eerst met een groepje van Zes deelnemers [Janine, Viola, Lisette, Jorkos, John en Carel op het terras in Rossum [met dank aan Loes] aan het lunchen geweest en daarna met de auto naar het tien kilometer verderop gelegen plaatjes Dreumel gegaan.

Daar stond de zevende deelneemster al te wachten, Loes was s’ morgens ook eerst nog aan het werk geweest, de zorg gaat 24 uur per dag door, maar fijn dat ze met de Solextour erbij kon zijn.

Nadat we uitleg hadden gekregen over de Solex kon iedereen er mee overweg, helaas waren het niet van die hele oude maar het waren replica’s, maar wel met de details van vroeger, dus als je wilde remmen moest je redelijk op tijd daar mee beginnen, maar verder waren het hele nette Solexen.

Iedereen kreeg de Solex snel gestart, dat ging met aanduwen of snel fietsen en dan de startknop loslaten.

De maximum snelheid lag zo rond de dertig kilometer per uur, er waren er ook een enkele bij die harder gingen maar de kilometerteller was ook niet helemaal zuiver.

We moesten voor de route een aantal routepalen met nummer in de gaten houden en toen we dat onder de knie hadden ging het bijna allemaal vanzelf, zo zijn we heerlijk rustig gaan toeren en natuurlijk van de omgeving aan het genieten geweest, onderweg zijn we gestopt om op een terrasje een ijsje te eten of wat te drinken, terwijl we daar stopten kwam er een grote groep oude tractoren langs, die waren ook bezig met en rondrit, dat was ook mooi om te zien.

Zo hebben wij een route gedaan die via Alpen en de sluizen van Lith ging en zijn we weer gestopt in Dreumel.

Na afloop zijn er een aantal direct huiswaarts gegaan en anderen hebben nog een heerlijk ijsje gegeten in Rossum en zijn daarna ook weer huiswaarts gegaan.

Gelukkig waren eer ook weer twee personen bij die een aantal foto’s hebben gemaakt dus die zien jullie snel in het fotoalbum van Friends 4 Fun.

Iedereen was het er over eens dat het een gezellig middag is geweest en Janine bedankt voor het organiseren.

Carel


Naar verhalen overzicht