Wandeling door Amerongse bos 6 april 2014

Op 6 april had Sabine voor ons een wandeling georganiseerd in Amerongen. De rit ernaartoe was al leuk, volgens Sabine's beschrijving, met het pondje. Bij aankomst konden de meesten de auto nog net kwijt op de parkeerplaats. Alleen onze meest ervaren chauffeur had moeite een plekje te vinden en parkeerde uiteindelijk zijn nieuwe bolide maar midden op het pad ;-)
De wandeling begon meteen goed, langs weilanden met herkauwende koeien, smalle slootjes en de bosrand. Sabine had voor iedereen een uitgebreide beschrijving meegenomen, over de omgeving en alles wat er langs de route te zien was. Ook leuk om thuis nog eens na te lezen. De begraafplaats en de galg lieten we links liggen, maar de uitkijktoren werd natuurlijk beklommen, in het gezelschap van een heel grote kabouter (of was het nu Hennie met een pion op zijn hoofd?).
Ondanks de vele meegebrachte versnaperingen, waaronder een heuse smoothie, was het na nog een mooi stuk bos tijd voor een drankje op het terras van het Berghuis. Met ijs, want we hadden het er warm van gekregen :) Na nog een mooi vergezicht en meer bos, heuvels en een pittoresk dorpje kwamen we mooi op tijd weer op de parkeerplaats aan. Na het afscheid nemen gingen degenen die mee gingen eten naar het Chinese buffet, waar Jorkos al zat te wachten. Het was een heel geslaagde middag. Sabine bedankt voor de uitstekende organisatie!

Lisette


Naar verhalen overzicht