Wandeling in Delft en de Prinsenhof 21 juni 2014

Op een mooie zonnige zaterdag gingen 5 F4F-ers naar Delft voor een bezoek aan het Prinsenhof en een stadswandeling. De meiden, Karlijn, Susan, Loes en Debby, kwamen met de trein en John, kwam vanuit Wales, met de auto en wist zowaar Karlijn te vinden bij het zwaar in verbouwing zijde station.

Gezamenlijk liepen we naar de Prinsenhof om ons te verdiepen in de geschiedenis van ons Koninkrijk. We zagen Willem van Oranje doodgeschoten worden, keer op keer. Susan vindt de kogelgaten in de muur wel wat laag zitten, maar iemand opperde dat hij waarschijnlijk eerst is gevallen, voordat hij werd neergeschoten. Verder waren er veel portretten van diverse Willems en Frederiks tot aan onze huidige koning toe.

Ook de geschiedenis van Delft kwam aan bod in de vorm van o.a. schilderijen en voorwerpen. Het ging over bekende Delftenaren, zoals Antonie van Leeuwenhoek.

Na zo’n 2 uur verlaten we het museum en zoeken het café waar we gratis koffie/thee konden krijgen met ons museumkaartje, maar onderweg wacht ons een verrassing; gratis mini tompoezen en bonbons. Debby, vriendelijk als ze is, deelt servetjes uit en is daardoor bijna zelf te laat voor een tompouce(je).

In het café hebben we ons laten verleiden tot het nemen van een extraatje (kruidencake en hazelnootschuimgebakje).

Het einde van de middag komt al in zicht. Susan en John gaan daarom al richting huis voor andere afspraken en de rest loopt een ingekorte stadswandeling. Ze vonden het jammer dat ze niet alles konden lopen en daardoor een stuk info hebben moeten laten lopen. Ze vonden dat een prima reden om deze mooie stad nog een keer te bezoeken, dus wie weet…

Karlijn, dank voor je organisatie. Het was een gezellige, leerzame middag.


Susan en Debby


Naar verhalen overzicht