Diergaarde Blijdorp 11 april 2015

Vandaag ga ik met de vrienden van Friends4Fun naar diergaarde Blijdorp. We hebben om 11.30 uur afgesproken bij de ingang, maar omdat het voor mij nogal dichtbij is besluit ik er al wat eerder heen te gaan. Dus loop ik om 9.45 uur al in de dierentuin tussen de wallaby’s, het voelt weer even of ik in Australië ben. Vervolgens ga ik naar de gorilla’s die druk aan het spelen zijn, daar kan ik naar blijven kijken. Bokito, imposant als altijd, zit nog netjes in zijn verblijf dus is de kust veilig voor de rest om ook te komen.
Ik ontmoet de rest tegen 11.30 uur bij de ingang, we gaan eerst even wat eten en drinken voordat we de dieren gaan bezoeken. De ijsberen tweeling is buiten, maar ze liggen helaas tegen moeder aan te slapen, misschien als we vanmiddag terug lopen dat we ze nog zien. In het vogelverblijf zien we o.a. een jonge gier in het nest en dan gaan we naar de Giraffen. Op 25 en 27 maart zijn er twee jongen geboren wat een hoop oh’s en ah’s oplevert. Het is leuk dat je hier op ooghoogte staat met de giraffen, één komt zo dichtbij dat Hennie hem zelfs kan aanraken, wauw. Van het nieuwe okapi verblijf gaan we naar de krokodillen en dan krijgen we toch wel trek in lunch. Dus wordt er wat gekocht of het lunchpakket wordt uit de tas gehaald. We vervolgen onze weg naar de gorilla’s waar het een stuk drukker is dan vanmorgen. Ze hebben eten gehad en zijn daar druk doende mee. Het is inmiddels een beetje gaan miezeren maar dat mag de pret niet drukken dus gaan we via de wallaby’s en de flamingo’s het Azië gedeelte in. Hier zien we o.a. de oehoe, een panter, de komodovaraan en natuurlijk een andere favoriet van mij, de olifanten. Ze staan buiten en één is aan spelen met een bal die tussen twee dikke elastieken is gespannen. Hij probeert er mee te voetballen maar met zijn slurf komt ie er toch wat makkelijker bij. We lopen door naar de leeuwen, het gaat inmiddels harder regenen dus besluiten we vanaf hier maar weer een restaurantje op te zoeken. Even zitten met een bakkie thee is best lekker na al dat wandelen.
Gelukkig is het al snel weer droog en gaan we naar Amazonica, de vlindertuin. Het is er warm en vochtig waardoor de bril van Loes en mij gelijk beslaat, hmm mistig hier. De temperatuur went uiteindelijk wel al zoeken Hennie en Mariska buiten wel even de frisse lucht op. De prachtige vlinders zijn een ware belevenis voor onze fotografen, maar het is inmiddels 17.00 uur dus we moeten weer verder. We lopen weer langs de ijsberen, maar die zijn helaas al naar binnen dus gaan we nog even Oceanium in. Vissen zijn niet mijn ding, maar de zeeleeuwen en pinguïns maken een hoop goed. Uiteindelijk is het al over zessen als we de diergaarde verlaten en naar het Pannenkoekenrestaurant gaan voor een afsluitend etentje. Loes zegt ons hier gedag zodat we met z’n achten gaan eten. De pannenkoeken zijn heerlijk en Hennie heeft, zoals we inmiddels gewent zijn, niet voldoende aan één zodat hij nog een portie poffertjes neemt. Zelfs als toetje neemt hij een crêpes, in plaats van een Dame blanche, ja het moet niet gekker worden
Het toetje van Mariska laat wel erg lang op zich wachten, maar als we het een tweede keer vragen wordt het toch nog gebracht. Een beetje jammer dat ze ‘m vervolgens ook twee keer op het bonnetje zetten, dat hebben we toch maar even laten corrigeren.

Het was een zeer geslaagde dag, Maaike bedankt voor de organisatie.


Susan


Naar verhalen overzicht